Planten boven je bed? Met deze tips rock je die plantshelf in de slaapkamer

Gek op kamerplanten kopen, maar heb je eigenlijk geen ruimte om nóg meer kamerplanten neer te zetten? Dan hebben we een goede tip voor je: een plantshelf (ofwel een plank vol kamerplanten) is een ideale manier om jouw slaapkamer nét wat botanischer te maken. Wij hebben een aantal toffe tips voor je om die plantshelf zo goed mogelijk in te richten.

We hoeven je vast niet te vertellen dat kamerplanten in de slaapkamer een heel goed idee zijn. Wat ons betreft mag de hele slaapkamer vol komen te staan met de mooiste planten. Wedden dat je ineens veel lekkerder slaapt in een groene oase?

1. De basis: ga voor een stevige plank

Een stevige plank is de basis van je plantshelf. Bespaar niet op stevigheid, want je wilt natuurlijk absoluut niet dat de plank met een paar planten naar beneden komt vallen. Zorg ervoor dat zowel de muur als de plank stevig zijn, en wel een paar planten-kilo’s kunnen houden.

Bedenk ook welke stijl je in je slaapkamer wilt creëren. Een houten plank geeft een hele andere sfeer in een kamer dan een metalen plaat, bijvoorbeeld. Beiden werken ze op hun eigen manier hartstikke goed met kamerplanten, dus it’s up to you.

2. Begin het stylen van je plantshelf met hangplanten

Het is het leukste om hangplanten net over de rand van je plantshelf te laten hangen. Op die manier krijg je een gezellige, speelse dynamiek in je slaapkamer.

Onze favoriete hangplanten? De Erwtenplant, String of hearts, Hedera, en Scindapsus zijn alle 4 mooie hangplanten die snel groeien én zijn goed te stekken. Houd ze dus vooral even in de gaten of ze niet te lang worden. Als dat het geval is, knip je de uiteindes van de plant en laat je ze wortelen in aarde of water.

> Meer lezen over stekken? Grow baby, grow! Alles wat je wilt weten over kamerplanten stekken

3. Voeg daarna hoge kamerplanten toe voor extra dimensie

Heb je genoeg hangplanten op jouw plank vol kamerplanten neergezet, dan zijn de hoge kamerplanten aan de beurt. Denk aan een Sanseveria, een Alocasia of een grote Monstera voor extra volume.

4. Wissel kleine en grote kamerplanten af

Niets is saaier dan een plantshelf vol kamerplanten die precies even groot zijn, en in een even grote pot staan. Wissel veel liever verschillende potmaten af om een unieke combinatie van kamerplanten te maken.

Wil je eenheid uitstralen met je plantshelf? Dan is het verstandig om voor dezelfde potten te gaan. Kies bijvoorbeeld altijd mooie terracotta bloempotjes waar je eindeloos mee kunt combineren (én je kunt de DIY’en). Liever een georganiseerde chaos? Combineer dan verschillende kleuren, vormen en stijlen met elkaar. Beide net zo leuk!

De beste tips om kamerplanten te verzorgen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Planten boven je bed? Met deze tips rock je die plantshelf in de slaapkamer
Sluiten