Emma Bering
Emma Bering Wooninspiratie 31 dec 2018

Dit plantje kan ervoor zorgen dat er geen spinnen meer in je huis komen

Vanaf het begin van de herfst zie je ze ineens overal. In elk hoekje en gaatje van het huis zit wel een spin verstopt. Gelukkig kan je dit heel gemakkelijk oplossen door middel van een plantje. Jawel, de muntplant houdt de spinnen uit huis.

Dus nu snel naar de winkel om een muntplantje in huis te halen.

Spinnen in huis

Met het muntplantje in huis kan de stofzuiger gewoon in de kast blijven. Al zal je er misschien wel een paar moeten kopen. Want het plantje in de woonkamer heeft natuurlijk weinig effect op de slaapkamer boven.

Uit onderzoek blijkt dat spinnen een hekel hebben aan de geur van van munt. Dat betekent dat ze er dus niet in de buurt van willen komen. Kijk, dat horen we graag.

Het is niet alleen het plantje zelf, maar ook de geur van munt wat ze niet kunnen uitstaan. Voortaan neem jij gewoon een verse kop muntthee mee naar boven. Dan zal je geen spin meer zien en heb jij een lekkere warm kopje thee.

Als je helemaal geen spinnen meer in huis wilt hebben, dan kan je het beste in elke ruimte een muntplantje neerzetten. Nu hopen dat de truc ook daadwerkelijk werkt.

> Zie ook: Dit plantenbakje van Groot (ja, die van Guardians of the Galaxy) wil elke Marvel fan in huis hebben

De muntplant verzorgen

We willen natuurlijk niet dat we de muntplantjes na 1 week alweer weg kunnen gooien. Daarom een paar kleine tips om de muntplantjes in leven te houden.

Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, het liefste van onderen gegeven. Zet de plant op een plek waar voldoende daglicht is en verwijder dorre en dode blaadjes. Deze vergen onnodig veel water en energie. Worden de blaadjes licht van kleur? Dan kan het zijn dat je te veel water geeft.

Verpieterde basilicumplant op het aanrecht? Zo houd je verse kruiden (langer) in leven

Meer planten tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit plantje kan ervoor zorgen dat er geen spinnen meer in je huis komen
Sluiten