Iris Wijnands
Iris Wijnands Winkel 23 sep 2019

Dagje Utrecht? Dan mag je deze plantenwinkels niet overslaan

Geen gedoe meer met een grote zoektocht naar de beste plekjes met de mooiste stekjes: dit zijn de allerleukste plantenwinkels van Utrecht. Wij hebben ze zelf voor je geselecteerd. Nieuwe planten haal je vanaf nu dus gewoon bij deze winkels in Utrecht.

Wij hebben 5 plantenwinkels in Utrecht gevonden waarvan wij een lach op ons gezicht krijgen. Deze lijst houden we niet voor onszelf, want hoe meer plantenliefde verspreid wordt, hoe beter.

Onze urban jungle ?? Vandaag is de winkel gesloten, maar morgen zijn we weer geopend van 10.00 – 18.00 uur. * * * #urbanjungle #planthoarder #plantaddiction #plantsofinstagram #plantshop #plantshopping #jungleinthecity #plantenwinkelutrecht #springweg #domkwartier #utrechtcity #utrechthotspot

68 Likes, 0 Comments – Rood&Bloem (@roodenbloem) on Instagram: “Onze urban jungle ?? Vandaag is de winkel gesloten, maar morgen zijn we weer geopend van 10.00 -…”

Plantenwinkel in Utrecht 1: Rood en Bloem

Rood en Bloem is een stadstuinwinkel in het centrum van Utrecht. Het is een wonderland voor iedereen die dol is op groen. De winkel zit vol met kamerplanten, bijzondere stekjes van eigen kweek en vers groen die je letterlijk ‘lucht’ geven.

Ook voor allerlei woonaccessoires en cadeautjes kun je bij Rood en Bloem terecht. Ze hebben prachtige potten met botanische prints, boeken, kaartjes en meer. Ook zijn er verschillende workshops, waarbij je onder andere kunt leren stekken of een terrarium kan maken. In deze winkel kun je ook om interieur- en stylingsadvies vragen. Zo kun je op een doordachte manier je huis wat meer groen maken.

Plantenwinkel Rood en Bloem vind je op Springweg 14 in Utrecht.

A romantic table for 2 please?! CHECK ✔️ Who wants a date here? ????

61 Likes, 3 Comments – Le Jardin Utrecht ? (@lejardinutrecht) on Instagram: “A romantic table for 2 please?! CHECK ✔️ Who wants a date here? ????”

Plantenwinkel in Utrecht 2: Le Jardin

Le Jardin is meer dan een bloemenwinkel: je kunt hier ook heen om lekker uit eten te gaan tussen al het groen. Als je op de website kijkt, droom je al weg bij de mooie planten en het lekkere eten.

Le Jardin serveert eten uit de, je raadt het al, Franse keuken. Groenten en kruiden is het uitgangspunt van het restaurant. Bij voorkeur staan er groenten van dichtbij en van het seizoen op het menu. Plantenliefhebbers kunnen hier hun hart vullen met groene liefde, want ze hebben van alles. Droogbloemen, hangplanten, buitenplanten, vele cactussoorten en noem het maar op. Ook verkopen ze leuke potten, vazen en meer.

Op de Mariaplaats 42 in Utrecht kun je plantenwinkel Le Jardin vinden.

Alvast een klein voorproefje van onze nieuwe vestiging in Houten, we blijven natuurlijk ook gewoon op de Rijnlaan in Utrecht?? #kapteynbloemen #kapteynbloemenutrecht #bloemen #flowers #houten #hetrond #bloemenwinkel #winkelcentrumhetrond #bloemenzaak #utrecht #flowersofinstagram #bloemspeciaalzaak #delphinium

38 Likes, 0 Comments – Kapteyn bloemen (@kapteynbloemenutrecht) on Instagram: “Alvast een klein voorproefje van onze nieuwe vestiging in Houten, we blijven natuurlijk ook gewoon…”

Plantenwinkel in Utrecht 3: Kapteyn Bloemen

Kapteyn Bloemen is een familiebedrijf dat opgericht is in 1986. De medewerkers werken hier met liefde en passie. De winkel wordt iedere dag bevoorraad met een breed scala dagverse bloemen. Hoe fleurig ziet dat eruit? Maar bij Kapteyn vind je ook veel gezellige buiten- en binnenplanten. Een prima winkel om even langs te gaan voor wat plantjes.

Leuk om te weten is dat deze winkel duurzaam en maatschappelijk verantwoord onderneemt. Zo dragen ze bij aan een milieuvriendelijke en duurzame economie. Hiervoor zijn ze ook gecertificeerd. Je kunt hier dus met een gerust én bewust hart planten kopen.

Plantenwinkel Kapteyn Bloemen is gevestigd op Rijnlaan 1 in Utrecht.

Blijf bijzondere Utrechtse plekjes ontdekken sinds ik bij @ondernemersfondsutrecht werk…. #greennestgallery #plantenwinkel #ineenkas #Utrecht #utrechtsciencepark #botanischetuinen #groengroenergroenst?

23 Likes, 2 Comments – Daan (@daanvdkuyl) on Instagram: “Blijf bijzondere Utrechtse plekjes ontdekken sinds ik bij @ondernemersfondsutrecht werk…….”

Plantenwinkel in Utrecht 4: Greennest Gallery

Greennest Gallery zit bij de Botanische Tuinen van Utrecht. In de Gallery is een expositie te bewonderen vol met groene innovaties, zoals groene wanden (voor binnen en buiten) en groene akoestische oplossingen. Ook hebben ze groeisystemen voor kiemplanten, interessant!

Nu denk je misschien, dit is alleen voor bedrijven interessant, maar de Greennest Gallery is er ook voor de consument. In de shop verkopen ze van alles; kweeksetten, design potten, vazen en groene wanden vol met planten. Let op: deze winkel is niet altijd open. Check de pagina om te zien of je een afspraak moet maken.

Plantenwinkel Greennest Gallery zit op de Middenweg 31bg in Utrecht.

 

Dit weekend een mooie opdracht in #hasselt gehad! #rainbow #roses #baby

20 Likes, 1 Comments – Bloemsierkunst de Plantage (@bloemsierkunstdeplantage) on Instagram: “Dit weekend een mooie opdracht in #hasselt gehad! #rainbow #roses #baby”

Plantenwinkel in Utrecht 5: Bloemsierkunst de Plantage

Bloemsierkunst de Plantage heeft zoals bij de ouderwetse bloemen- en plantenwinkels lekker een hoop planten buiten staan. Wanneer je voorbij deze winkel loopt, denk je misschien niet dat er iets heel bijzonders achter deze normale winkel schuilt.

Toch heeft deze winkel genoeg plantjes voor binnen en buiten én hebben ze iets heel bijzonders. De rozen en boeketten die bij De Plantage verkocht worden, zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Letterlijk, alle kleuren van de regenboog. Hoe vet is dat?

Plantenwinkel Bloemsierkunst de Plantage zit op de Amsterdamsestraatweg 277-A in Utrecht.

Meer lezen over planten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dagje Utrecht? Dan mag je deze plantenwinkels niet overslaan
Sluiten