Iris Wijnands
Iris Wijnands Shopping 27 sep 2019

6 prachtige plantenwinkels in Nijmegen voor alle plant lovers onder ons

Altijd al willen weten waar je moet zijn in Nijmegen voor de mooiste bloemen, plantjes en potjes? Deze 6 plantenwinkels in Nijmegen zijn fantastisch. We hebben ze allemaal op een rijtje gezet.

Eerder hadden we het over plantenwinkels in Amsterdam en Utrecht. Dit keer zijn de plantenwinkels in Nijmegen aan de beurt. We trappen meteen maar af met nummer 1:

Plantpower sunday ? #plantpowersunday #plantpower #sunday #sundayfunday #koopzondag #plantstore #nijmegen #plantsplantsplants #plantsofinstagram #plantjungle #plants #red #wateringcan #interiordesign #conceptstore

59 Likes, 1 Comments – Bleshyou (@bleshyou) on Instagram: “Plantpower sunday ? #plantpowersunday #plantpower #sunday #sundayfunday #koopzondag #plantstore…”

Plantenwinkel in Nijmegen 1: Bleshyou

Bij Bleshyou vind je planten met bijzondere verhalen. Een deel van de collectie komt van direct van de (hobby)kweker. Handelen ze vanuit pure hobby, passie of zijn ze er toevallig ingerold? Deze verhalen krijg je, inclusief verzorgingstips, bij je aankoop.

Ze hebben op dit moment allerlei planten waaronder vleeseters, excentrieke cactussen en vetplanten, tillandsia’s en diverse soorten sierasperge in huis. De plantenwinkel zit samen in één pand met de toffe winkel 512. Dat is een magazijn met ideeën voor alle mode- en designminners. Dus naast plantjes kun je hier ook voor kleding shoppen.

Bleshyou is te vinden aan de Van Broeckhuysenstraat 20 in Nijmegen.

 

Een goedemorgen vanaf @houtwerfnijmegen #jaccoottenopdewerf #jaccoottenmooiebloemen #fresflowers #silkflowers #interieurstyling

141 Likes, 4 Comments – Jacco Otten (@jaccoottenmooiebloemen) on Instagram: “Een goedemorgen vanaf @houtwerfnijmegen #jaccoottenopdewerf #jaccoottenmooiebloemen #fresflowers…”

Plantenwinkel in Nijmegen 2: Jacco Otten

Van wild tot weelderig, van creatief tot stijlvol, de boeketten van Jacco Otten blijven verrassen. Bij deze prachtige winkel kijken we onze ogen uit, zoveel bijzonders is er te zien. Jacco Otten heeft als uitgangspunt dat bloemen een ware beleving zijn. Daarom werken ze uitsluitend met de beste kwaliteit bloemen en planten van het seizoen, de mooiste zijden bloemen en met unieke, opvallende accessoires.

Deze plantenwinkel kun je vinden op de Van Broeckhuysenstraat 38.

De winkel is weer mooi gevuld met nieuwe planten en prachtige exclusieve handgeschilderde doeken. #geschilderdebloemen #handmade #planten #exclusief #nijmegen #bloemenbezorgennijmegen #bloemen

22 Likes, 1 Comments – krayenhoff bloemen (@krayenhoffbloemen) on Instagram: “De winkel is weer mooi gevuld met nieuwe planten en prachtige exclusieve handgeschilderde doeken….”

Plantenwinkel in Nijmegen 3: Krayenhoff Bloemen

De winkel Krayenhoff bestaat al lang. In 1892 stond de winkel al in het telefoonboek. Tegenwoordig is deze grote winkel van Joost en Tanja Weijtens. Tanja was 14 jaar lang in dienst als bloembindster in de winkel en nam deze daarna over. Ze hebben hier mooie bloemen en boeketten, maar ook heel veel planten en potten in verschillende soorten en kleuren. Zeker een plek om je nieuwe plantjes te halen.

Deze plantenwinkel in Nijmegen zit op de Krayenhofflaan 32.

Plantenwinkel in Nijmegen 4: Potsierlijk bloemenspeciaalzaak

In de tijdloze winkel van Potsierlijk hebben ze ieder seizoen een kleurrijke verzameling van bloemen en planten uit alle omstreken. Daarnaast hebben ze ook potten, vazen en accessoires van verschillende merken. Potsierlijk heeft veel verse snijbloemen voor mooie boeketten, maar ook kamer-, tuin-, en balkonplanten.

Plantenwinkel Potsierlijk zit op de Gorisstraat 72 in Nijmegen.

Onlangs hebben wij voor de open dagen voor diverse middelbare scholen de bloemversiering mogen maken. Gezellig toch? #bloemen #nijmegen #middelbarescholen #gerbera #clematis #rozen #ridderspoor #strelitzia #opendag

22 Likes, 0 Comments – Het Molentje Bloem en Tuin (@molentjebloementuin) on Instagram: “Onlangs hebben wij voor de open dagen voor diverse middelbare scholen de bloemversiering mogen…”

Plantenwinkel in Nijmegen 5: Het Molentje

Is dit nou een uit de kluiten gewassen plantenwinkel of een klein tuincentrum? Bij Het Molentje weten ze het zelf ook niet helemaal. De winkel met een oppervlakte van 1000m2 midden in de oudste stad van Nederland, is een specialist in groen, bloem en tuin.

Het kleine tuincentrum (of dus de grote plantenwinkel)  wordt gerund door broer en zus Lindsey en Richard. Van stekje tot boom, vast of éénjarig, bloeiend en groen, hier hebben ze alle planten die je zoekt. Ze verkopen niet alles voor in je tuin. In tegenstelling tot ‘gewone’ tuincentra hebben ze hier echt alleen planten. Geen tuinsets, bestrating of grasmaaiers dus.

Het adres van plantenwinkel Het Molentje is Berg en Dalseweg 340 in Nijmegen.

Wij vinden een verse bos bloemen in een kamer heerlijk! Bloembinderij “in de Roos” heel erg bedankt voor het beschikbaar stellen van dit mooie boeket. Wil jij een mooie bos bloemen en ben je in Nijmegen check dan hun website voor alle mogelijkheden! www.bloembinderijinderoos.nl #boeket #bloemen #hotelrules #hotel #net5 #nijmegen #klussen #interieur #versebloemen #bloembinderijinderoos #roos #teampaars #teamwork

42 Likes, 0 Comments – Teampaars hotel rules Net 5 (@teampaarshotelrules) on Instagram: “Wij vinden een verse bos bloemen in een kamer heerlijk! Bloembinderij “in de Roos” heel erg bedankt…”

Plantenwinkel in Nijmegen 6: Bloembinderij In de Roos

Bloembinderij In de Roos heeft veel bloemen, maar gelukkig verkoopt deze bloemist ook grote tafels vol met mooie kamer, balkon en tuinplanten. Ze hebben hippe potten en accessoires voor je interieur, dus ook daarvoor kun je hier goed slagen. Bloembinderij In de Roos kun je ook inspiratie opdoen op het gebied van ‘groene trends’ in woondesign. er zijn genoeg inspirerende en verfrissende stylingsideeën.

Deze plantenwinkel in Nijmegen zit op Sint Jacobslaan 21.

Meer lezen over planten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 prachtige plantenwinkels in Nijmegen voor alle plant lovers onder ons
Sluiten