Iris Wijnands
Iris Wijnands Planten en bloemen 17 sep 2019

De 7 fijnste plantenwinkels in Amsterdam om nieuwe kamerplanten te shoppen

Wie thuis geen genoeg kan krijgen van zijn urban jungle, is natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe hotspots om prachtige kamerplanten te scoren. Staat er een dagje Amsterdam op de planning? Mooi! In deze toffe plantenwinkels in Amsterdam wil jij sowieso nieuwe groene vrienden scoren. Of leuke potten. Of gewoon allebei, omdat het kan.

Er zijn zoveel leuke plantenwinkels in Amsterdam, dat je misschien niet weet waar je moet beginnen. Wij hebben de leukste, mooiste en meest bijzondere plantenwinkels op een rijtje gezet, zodat je die keuze zelf niet meer hoeft te maken.

????☀️??✨?⭐️??✨??? We zijn weer bereikbaar ??? Prachtig uniek Japans aardewerk net gearriveerd ????

79 Likes, 4 Comments – Cora Koningen (@mcbloom.amsterdam) on Instagram: “????☀️??✨?⭐️??✨??? We zijn weer bereikbaar ??? Prachtig uniek Japans aardewerk net gearriveerd ????”

Plantenwinkel in Amsterdam 1: MC BLOOM

Op dit adresje zit al sinds de bouw van het pand een bloemenwinkel. De huidige bloemen- en plantenwinkel, MC BLOOM, wordt door Cora en Mark Koningen gerund.

Deze winkel is een trendsetter op het gebied van bloem-, groen- en interieurdecoratie. Ze maken bijzondere boeketten, verzorgen kleine en grote evenementen en hebben unieke planten in hun winkel staan. Ook zijn er heel veel leuke potten die je niet snel ergens anders tegenkomt. Cora en Mark selecteren ze op internationale beurzen of werken samen met Nederlandse pottenbakkers.

Plantenwinkel MC BLOOM is gevestigd op de Beethovenstraat 13 in Amsterdam.

Wist je dat een groene kamerplant in de klas een positief effect heeft op de concentratie, leerprestaties en gezondheid van kinderen? ? Link in bio.

51 Likes, 1 Comments – De Balkonie (@debalkonie) on Instagram: “Wist je dat een groene kamerplant in de klas een positief effect heeft op de concentratie,…”

Plantenwinkel in Amsterdam 2: De Balkonie

Heb je geen tuin maar een balkon die toe is aan nieuwe plantjes en wat liefde? Waarschijnlijk vind je dan in De Balkonie wat je zoekt. In tuincentra is weinig aandacht voor mensen met een balkon, zag de vriend van eigenaresse Frederieke. Daarom besloot de voormalige schooljuf om het roer om te gooien en deze prachtige plantenwinkel te beginnen.

Naast buitenplanten zijn er ook kamerplanten te koop. Verder is dit de place to be voor sfeerlichtjes, kleedjes, potjes, plantenhangers, kussens en nog veel meer om jouw balkon om te toveren tot je eigen hoge tuintje in de stad. Ook leuk: op de website is veel informatie te vinden over planten voor verschillende seizoenen en hun verzorging.

Planenwinkel De Balkonie is te vinden op de Jan Evertsenstraat 90 in Amsterdam.

Got a nice picture? Tag us @mooiandersbloemen

79 Likes, 0 Comments – Mooi Anders Bloemen (@mooiandersbloemen) on Instagram: “Got a nice picture? Tag us @mooiandersbloemen”

 

Plantenwinkel in Amsterdam 3: Mooi Anders

In de plantenwinkel van Dennis Lanzaat, Mooi Anders, vind je zowel bloemen en vazen als planten en potten. Deze overzichtelijke winkel zit nokvol met planten en bloemen en verkoopt verder niet veel bijproducten.

Heel bijzonder: deze plantenwinkel heeft een heus plantenasiel, waar je planten kunt doneren en ‘adopteren’. Zo worden er nooit meer planten in de prullenbak gegooid, wat een goed initiatief!  Verder heeft Mooi Anders een bloemabonnement zodat je altijd verse bloemen in huis kan hebben en ze bieden voor echte bloemen- en plantenfanaten verschillende workshops aan. Een plantenwinkel waar je écht even langs moet, als je het ons vraagt.

Plantenwinkel Mooi Anders kun je bezoeken op de Bilderdijkstraat 196 in Amsterdam.

?? #gathershop

324 Likes, 15 Comments – The Gathershop (@gathershop) on Instagram: “?? #gathershop”

Plantenwinkel in Amsterdam 4: The Gathershop

In The Gathershop verkopen ze naast leuke planten ook handgemaakte, fairtrade producten van kleine design studio’s.

Deze winkel, te vinden in de Hallen, is gevuld met plantjes, muurversieringen, kleding, potjes, plantenhangers, sieraden en nog veel meer. Eigenaresse Jessica zoekt ieder item met aandacht en zorg uit. Als je opzoek bent naar kleine plantjes en bijzondere items, moet je hier zeker eens naar binnen lopen.

Plantenwinkel The Gathershop vind je in De Hallen – Hannie Dankbaarpassage 19 in Amsterdam.

Plants, plants, plants! ? #wildernisamsterdam #plantshopping #amsterdam

528 Likes, 5 Comments – Wildernis (@wildernisamsterdam) on Instagram: “Plants, plants, plants! ? #wildernisamsterdam #plantshopping #amsterdam”

Plantenwinkel in Amsterdam 5: Wildernis

Windernis is een van onze favoriete plantenwinkels in Amsterdam: er is een groot assortiment aan bijzondere en mooie planten én je kan er terecht voor een kop koffie aan tafel tussen het groen.

Bij Wildernis vind je een groot aanbod aan planten, potten, boeken, accessoires en groene cadeaus. De missie van eigenaressen Mila en Emma is dan ook om rust in de chaos van de stad te brengen door de magie van groen te verspreiden. Ook bij Wildernis kun je toffe workshops volgen. Groene vingers zijn niet nodig, die krijg je daar wel.

Plantenwinkel Wildernis vind je op Bilderdijkstraat 165 in Amsterdam.

Need #green & #inspiration for your #interior? Come and have a look! ??#bloemenweelde #amsterdam

63 Likes, 2 Comments – Bloemenweelde Amsterdam (@bloemenweelde) on Instagram: “Need #green & #inspiration for your #interior? Come and have a look! ??#bloemenweelde #amsterdam”

Plantenwinkel in Amsterdam 6: Bloemenweelde

De naam zegt het al: Bloemenweelde heeft prachtige bloemen. Daarnaast heeft deze plantenwinkel ook een grote collectie planten in huis. Sinds de winkel een tweede pand heeft, is er veel meer ruimte voor heel veel planten, genoeg keuze voor nieuw groen in je huis. Het assortiment van Bloemenweelde wisselt snel. Iedere keer als je er komt vind je weer nieuwe potten en planten.

Plantenwinkel Bloemenweelde vind je op De Clercqstraat 112-114 in Amsterdam.

How adorable is this little shop in De Pijp? Hanging plants, organic cosmetics and vintage clothes all in the same spot! ? ? ? ? ? Lovely photo by @windmilldreams x x x #iamsterdam #amsterdam #depijp #indianaweg10 #shopping

4,012 Likes, 43 Comments – I amsterdam (@iamsterdam) on Instagram: “How adorable is this little shop in De Pijp? Hanging plants, organic cosmetics and vintage clothes…”

Plantenwinkel in Amsterdam 7: Indianaweg 10

In de fijne winkel Indianaweg 10 (da’s de naam van de winkel, en dus niet het adres) verkopen de zussen Romy en Debra den Dekker veel verschillende soorten planten. Het begon allemaal door de verzameltic die ze hebben. Dat groeide uit tot een webshop en inmiddels hebben de dames een winkel vol met spullen in hun smaak.

Eigenlijk is het net een klein warenhuis. Voor kleding, organische cosmetica, meubeltjes, accessoires, mooie planten en nog veel meer kun je een bezoekje brengen aan deze hippe winkel.

Het adres van plantenwinkel Indianaweg 10 is Eerste Jan Steenstraat 81h in Amsterdam.

Kun jij ook geen genoeg krijgen van planten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De 7 fijnste plantenwinkels in Amsterdam om nieuwe kamerplanten te shoppen
Sluiten