Maud van Dijck
Maud van Dijck Planten en bloemen 16 aug 2021

Groen DIY projectje: maak vanmiddag nog een plantenkas van je IKEA-kast

Nog aan het bedenken waar je al je leuke planten in je kamer laat? Kies voor een IKEA kast en verander hem zelf in een plantenkas. Zo kan je op een originele manier je kast gebruiken en dan staan je planten er ook nog eens mooi bij.

Zo breng je een glazen kas in huis waar je de planten ook nog eens in de spotlight kan zetten door er verlichting in te plaatsen.

Welke kast kies je uit voor jouw plantenkas?

Je kan simpelweg naar IKEA gaan en daar een glazen kast uitkiezen. Kijk dus vooral naar de grootte van de kast en of het past binnen je interieur. De veranderingen om het in een plantenkas te veranderen komen pas na het kiezen.

Bij het bouwen van de kas kan je namelijk gemakkelijk aanpassingen maken aan de hoogte van de planken, zodat jouw planten er allemaal prima kunnen staan. Daarbij kan je in de kast groeilampen, bevochtigers en andere benodigdheden om jouw planten blij te maken zo toevoegen.

Plantenkas ideeën met #ikeagreenhousecabinet

Op Instagram is er een hele pagina toegewijd aan plantenkassen gemaakt van IKEA kasten. Wij hebben daar dan ook zeker wat inspiratie gevonden en willen deze graag met je delen.

FABRIKÖR

De bleekgroene variant van de FABRIKÖR is er ideaal voor om een plantenkas van te maken. Zet er wat mooie oranje plantenpotten voor een leuk kleurcontrast.

MILSBO

Kies voor een mooie MILSBO en doe hem vooral op slot als je kinderen thuis hebt die nogal nieuwsgierig zijn. Misschien dat je dan wel iets vaker de glazen met een doekje af moet doen, maar dan staan de planten in ieder geval wel veilig.

Als je liever niet zo’n hoge kast wil dan kan je voor deze lagere MILSBO gaan. Hier kan je bovenop ook leuke decoraties of fotolijsten kwijt. Naast de witte kleur is de MILSBO ook in het zwart verkrijgbaar in beide groottes.

Rudsta

Het is leuk als je een Rudsta plantenkas in de hoek zet en er gelijk een hele plantenhoek van maakt. Dit kan natuurlijk net zo goed met de andere kasten als met de Rudsta.

Ook kan je de langere Rudsta heel goed gebruiken door er twee aan elkaar te maken en een plantenkas te creëren met een opbergruimte eronder. Ben ook niet bang om je kast in een nieuw kleurtje te schilderen, zodat het helemaal binnen je interieur past.

Hallo jungle vibes: Roomed en Reliving kijken binnen bij Bojoura van Mooiibo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Groen DIY projectje: maak vanmiddag nog een plantenkas van je IKEA-kast
Sluiten