Stekjes en planten ruilen? Bij déze plantenbiebs in Nederland moet je zijn

Van een plantenasiel heb je misschien al eens gehoord, maar bij het woord plantenbieb gaat nog geen belletje rinkelen. No worries, het is ook nog een vrij nieuw concept. We leggen het graag even aan je uit, want bij Roomed zijn we groot fan van dit nieuwe fenomeen. Ook delen we een lijst met alle plantenbiebs in Nederland.

Wat is een plantenbieb?

In een plantenbieb worden stekjes en zaden, en eventueel ook sierpotten, plastic potten en grotere kamerplanten geruild. Als jij een stekje naar de plantenbieb brengt, mag je een ander stekje daarvoor meenemen. En dat is tof, want zo ruil je jouw stekjes voor planten die je nog niet in jouw urban jungle hebt staan. En zeg nou zelf, stekjes ruilen is toch veel leuker dan stekjes kopen?

Het allerleukste is natuurlijk wanneer jij jouw kersverse stekje laat groeien tot een volwassen plant, en hiervan weer een stekje naar de plantenbieb brengt. Dan kan iemand anders deze plant ook weer stekken, ect. etc.

Een lijst van elke plantenbieb in Nederland

In samenwerking met de Roomed-lezers hebben we deze lijst opgesteld met Plantenbiebs door heel Nederland. Handig, want zo weet je meteen wanneer of er een plantenbieb bij jou in de buurt is.

Noord Holland

Zuid Holland

Utrecht

Flevoland

Drenthe

Groningen

Overijssel

Noord-Brabant

Twente

  • Plantenbieb Almelo, Cato Elderinklaan 40

Limburg

In de provincies die we in dit artikel weggelaten hebben, hebben we helaas nog geen plantenbiebs gevonden. Woon jij in een van die provincies en weet jij een plantenbieb die we vergeten zijn? Laat het ons weten via Instagram of stuur een mailtje naar [email protected], dan passen we het meteen aan.

Mocht er geen plantenbieb bij jou in de buurt zijn, dan roepen we je op om zélf een plantenbieb te beginnen. Haal inspiratie uit de bovenstaande Facebook-profielen, kijk eens rond op Instagram of vraag de eigenaars van een bieb eens hoe zij het aangepakt hebben. Zo maken we Nederland stukje bij beetje groener, en verspreiden we het plantenvirus.

Meer leren over het stekken van kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stekjes en planten ruilen? Bij déze plantenbiebs in Nederland moet je zijn
Sluiten