Helemaal groen: shop tweedehands planten in een plantenasiel

Vorige week hebben we het uitgebreid over de plantenbieb gehad, maar er is nóg een goedkope manier om aan nieuwe kamerplanten te kopen. We komen steeds vaker een plantenasiel tegen, waar je een tweedehands kamerplant kunt adopteren. Goed voor de wereld (want je red er een oude plant mee) en goed voor je portemonnee.

Wil je meer lezen over de plantenbieb, dan verwijzen we je graag door naar het volgende artikel: Stekjes en planten ruilen? Bij déze plantenbiebs in Nederland moet je zijn.

Alles wat je wilt weten over een plantenasiel

Als jij planten in huis hebt staan waar je geen vrienden mee kunt worden, dan kan je ze naar de plantenbieb brengen. Het is natuurlijk zonde om een goede kamerplant zomaar weg te gooien. Wie weet kan een ander wél goed met jouw diva-kamerplant overweg. In een plantenasiel worden deze afgedankte plantjes opgevangen, en verzorgd tot ze er weer op hun best uitzien.

Maar ook als je geen planten hebt om te doneren, kan je langs bij het plantenasiel om een plantje te adopteren. Op deze manier koop je een tweedehands plant met een verhaal – deze plant heeft tenslotte al een tijd bij iemand anders gestaan.

Plantenasiels in Nederland

Ben je benieuwd geworden? Onze collega’s van Bedrock hebben de volgende plantenasiels in Nederland voor je op een rijtje gezet. Dit zijn nog lang niet alle plantenasiels in Nederland, dus Google vooral ook even of er een plantenasiel bij jou in de buurt zit.

De prijzen van de planten uit een plantenasiel zijn over het algemeen stukken lager dan wanneer je de planten nieuw zou kopen. Vaak wordt er wel een kleine bijdrage gevraagd voor het onderhouden van de planten, en om de kosten van het materiaal te dekken. Denk bijvoorbeeld aan aarde en potjes om de plant weer als nieuw te krijgen.

Meer lezen over kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Helemaal groen: shop tweedehands planten in een plantenasiel
Sluiten