Een ode aan de planten app Plantsome (planten water geven wordt easy met deze app!)

Wat doe jij het liefste: planten water geven op gevoel, of wordt je liever geholpen door een handige planten app? Hoewel ik inmiddels wel wat ervaring heb met planten water geven, gebruik ik nog altijd een planten app bij de lastigere planten. Echt, ik zou niet meer zonder de app Plantsome kunnen. Dit is waarom.

De waterbehoefte van je kamerplanten af laten hangen van een plant klinkt misschien wat voorbarig (hoe weet die app nou hoe mijn plant erbij staat?), maar de makers van de Plantsome app hebben wat ons betreft de spijker op de kop geslagen.

Aan de hand van de aanbevolen standplaats van de plant, de uren direct zonlicht, de weersvoorspellingen in jouw woonplaats en natuurlijk de behoeftes van de plant zelf wordt met een algoritme berekend hoeveel water een plant nodig heeft. Je krijgt dat een melding op je telefoon, waarin precies staat hoeveel water jouw plant graag wilt hebben. Makkelijker kan bijna niet.

Wij helpen je op weg: zo gebruik je Plantsome

Wil je de app gebruiken? Dan moet je eerst een account maken. Alleen op die manier wordt precies bijgehouden welke planten je in huis hebt. Je kunt jezelf registreren met een email en wachtwoord, maar kunt er ook voor kiezen om je planten app te koppelen met je Google- of Facebook account.

Als je eenmaal een account hebt, kan je planten toevoegen. Niet alleen is het handig om te zien wanneer een plant water nodig heeft, maar ook een handige planten app om je verzameling planten in bij te houden. Gebruik je de app alleen voor een paar lastige planten, omdat je die makkelijke kamerplanten wel onder de knie hebt? Dat kan natuurlijk ook: dan hoef je alleen die planten in te voeren.

Weet je niet meer wanneer je je planten water gegeven hebt? No worries, in je logboek kan je dat precies terugvinden.

Wat we níét zo fijn vinden aan Plantsome

Een groot nadeel aan de planten app Plantsome, is dat je alleen het hoofdras van de plant kunt kiezen. Dat is voor een beginnende plantenliefhebber waarschijnlijk geen probleem, maar ik weet bijvoorbeeld uit ervaring dat mijn Monstera Deliciosa en Monstera Monkey Mask zeker niet precies dezelfde waterbehoefte hebben. De app houdt hier dus helaas geen rekening mee.

Toch liever op gevoel je planten water geven?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een ode aan de planten app Plantsome (planten water geven wordt easy met deze app!)
Sluiten