Waarom je je planten water moet geven met ijsklontjes

Misschien heb je een prachtige (knalroze) gieter waarmee je je planten regelmatig van ‘voedsel’ voorziet, maar de kans is ook aanwezig dat je dat gewoon met een glas water doet. Maar heb je ooit overwogen om je planten water te geven met ijsklontjes?

Planten water geven met ijsklontjes

Waarschijnlijk niet, maar het best wel een ding in de wereld der plantenmoeders. Het begon allemaal met de marketingactie van Green Circle Growers, een Amerikaans bedrijf dat orchideeën kweekt. Zij zijn eigenaar van het merk Just Add Ice Orchids, en werden bekend met het water geven van je planten met ijsklontjes.

En dat is niet zomaar, want eigenlijk is dat een heel goed idee. Want wat veel mensen niet weten, is dat sommige planten (waaronder dus orchideeën, maar ook bijvoorbeeld vetplanten) niet alleen heel snel doodgaan als je ze te weinig water geeft, maar juist ook als je ze verdrinkt.

LEES OOK: Waarom je planten elkaar zouden moeten aanraken

Precies afmeten

Met ijsklontjes kun je heel gemakkelijk meten hoeveel water je je planten moet geven. Vaak geeft een kaartje wel aan hoeveel dat moet zijn, bijvoorbeeld 60 milliliter per week. Een ijsklontje is zo’n 15 milliliter, dus reken maar uit.

Overigens zijn er ook mensen die tegen de strategie zijn. Sommigen menen bijvoorbeeld dat tropische planten niet echt goed tegen zulk ijskoud water zouden kunnen. Anderen zeggen dat het helemaal niet erg is om je plant af en toe wat meer water te geven, mits er gaatjes aan de onderkant van het potje zitten. Het is in ieder geval het proberen waard!

Meer lezen over planten?

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Waarom je je planten water moet geven met ijsklontjes
Sluiten