Kleur op je balkonnetje: dit zijn 5 leuke planten voor op je balkon

Ben je geen trotse eigenaar van een tuin, maar heb je wél een lekker balkon om in de zomer te vertoeven? Da’s fijn, want hier kan je prima wat tuinplanten op kwijt. Zelfs op het kleinste balkon is er wel plek voor een beetje extra groen (houden we van).

Wij vertellen welke planten voor op het balkon leuk zijn. Déze planten wil je vandaag nog halen om je balkon wat groener te maken.

Planten voor op het balkon

Er zijn veel manieren om je balkon een beetje groener te maken. Het is hierbij belangrijk om rekening te houden met de ligging van je balkon. Zo heeft een balkon op het noorden vooral schaduw en een balkon op het vooral veel zon.

No excuses: alles wat je wilt weten over een moestuin op het balkon


Staat jouw balkon op het westen? Dan zal je planten moeten zoeken tegen veel wind kunnen. Plaats stevige potten die de planten ondersteunen. Een balkon op het oosten zal vooral veel ochtendzon hebben. Goed om rekening mee te houden dus.

1. Lavendel

Lavendel is erg populair voor in de tuin maar ook voor op het balkon. Ze zijn er in heel veel verschillende soorten vormen en maten dus er zal er altijd eentje tussen zitten die geschikt is voor jou.

Let the sun shine! Deze vrolijke items voor op je balkon of tuin wil je hebben


Lavendel ruikt heerlijk en zal een fijne geur verspreiden over je balkon. In ruil voor deze geur hoef je niet veel te doen want het is een makkelijk te verzorgen plant. Wél houdt hij van wat zon zo nu en dan. Een balkon op het zuiden of oosten zou hiervoor dus perfect zijn.

2. Kleine bomen

Een mini-boom zal prachtig staan op je balkon. Als je er ruimte voor hebt kan je hem plaatsen in een mooie pot en hij zal shinen op je balkon. Denk bijvoorbeeld aan een toffe fruitboom. Deze doen het super goed op een balkon. Je plukt er (letterlijk) je vruchten van af en kan de hele zomer genieten van deze bloeiende boom.

Maak met deze tips van jouw balkon een exotische plek

Olijfbomen zijn ook erg in trek op een balkon. Hij is makkelijk in de verzorgen en je kan er jaren van genieten. Pak hem in de winter wel goed in want hij houdt niet van de kou.

3. Vlijtig liesje

Deze ijzersterke balkonplant groeit onvermoeibaar door. Je kan deze plant kopen in het roze, rood, wit, oranje en lila. Hij is verder ideaal voor op een balkon met óf heel veel zon óf heel veel schaduw.

Echt een fijne plant dus voor als je balkon niet de perfecte ligging heeft én als je wel wat extra kleur kunt gebruiken. Zet ze op tafel of hang ze aan je balkon.

4. Bamboe

Voor een echt zomers balkon kan je bamboe neerzetten. Zo krijg je een echte jungle en worden al je planten samen één. Ze bieden daarnaast schaduw op een zonnig balkon maar ook beschutting. Als je ze op de juiste manier plaats kan je namelijk een hoop extra privacy creëeren.

5. De good old geranium

Deze bekende tuinplant stelt ons niet snel teleur. Hij kan op zowel een zonnige als halfschaduw plek staat. Ook deze plant is te krijgen in heel veel soorten bloemvormen en kleuren. Zo kan je elke zomer weer genieten van een andere kleur en vorm op jouw balkon. Ideaal als je het ons vraagt.

Wil je weten – zo haal je het meest uit de kleine ruimte op je balkon

Planten op je balkon
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

RTLnieuwsTuinenTuinen

Reageer op artikel:
Kleur op je balkonnetje: dit zijn 5 leuke planten voor op je balkon
Sluiten