Merve Ozturk
Merve Ozturk Planten en bloemen 8 dec 2020

Z贸 pak je planten in zodat ze niet beschadigen tijdens het verhuizen

Ga je op korte termijn verhuizen? Inpakken van kleding, boeken en meubels kan tijdrovend zijn, maar gaat wel makkelijk. Het inpakken van planten daarentegen is w茅l een hele klus, omdat je jouw prachtige planten gewoon niet wilt beschadigen en in perfecte staat naar je nieuwe woning wilt brengen.

Maar hoe pak je planten dan praktisch in? Wij geven je de ultieme tips mee.

Z贸 kan je het beste je planten verhuizen

De juiste benodigdheden

Om planten goed in te pakken en te vervoeren heb je meer nodig dan een verhuisdoos en folie. Zo komen plastic potten, plastic zakken, papieren doeken en potgrond goed van pas tijdens een verhuizing.

Drie weken voor de verhuizing

Terwijl je andere spullen in huis in 茅茅n dag kan inpakken, werkt dat niet zo goed met planten. Ze hebben namelijk tijd nodig om over te schakelen, begin dus minimaal drie weken voor de verhuizing je planten voor te bereiden.

Hoe je dat doet? Door je kamerplanten in plastic potten met potgrond te verplaatsen. Dit maakt ze veel lichter waardoor het tillen straks makkelijker zal gaan. De originele (zware) potten kun je vervolgens voorzichtig verpakken (zoals alle andere breekbare items).

Lees ook: 41 dingen die je nu meteen weg kunt gooien als je gaat verhuizen

Een week voor de verhuisdag

Snoei de planten een week voor de grote verhuisdag. Door dode stukjes te verwijderen blijft de plant gezond.

De meeste planten hebben om de zeven 谩 tien dagen water nodig. Zorg ervoor dat je elke plant die mee gaat naar de nieuwe woning drie dagen voor de verhuizing water geeft. Zo zijn ze niet t茅 vochtig en weet je zeker dat er geen water zal lekken.

Planten verpakken

Wanneer het eindelijk tijd is om de planten te verhuizen dien je over elke plant een plastic zak te plaatsen. Dit doe je zodat er geen zooitje wordt gecre毛erd tijdens het vervoeren. Vervolgens kun je elke plant in een verhuisdoos plaatsen (gebruik 茅茅n doos voor grote planten, kleine planten kunnen een doos delen).

Het is belangrijk dat de planten niet om kunnen vallen. Om dat te voorkomen kun je de doos opvullen met wat papier of folie. Het beste is als je de doos openlaat, maar als je ze t贸ch dicht moet maken (vanwege gebrek aan ruimte) kun je de doos sluiten en er een aantal gaten in prikken zodat de planten kunnen blijven ademen.

In het nieuwe huis

Eenmaal aangekomen in het nieuwe huis moeten jouw planten prioriteit zijn. Haal ze direct uit de verhuisdozen, verplaats ze in hun originele pot en zet ze op de juiste plek in huis waar ze genoeg zonlicht krijgen.

Bijzondere planten om in huis te halen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Move Buddha

Reageer op artikel:
Z贸 pak je planten in zodat ze niet beschadigen tijdens het verhuizen
Sluiten