Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 21 sep 2019

Goals: laat planten in de vensterbank omhoog groeien voor een botanische look in huis

In onze online zoektocht naar de meest perfecte, inspirerende huizen komen we vaak heel veel moois tegen. Deze klimplanten in de vensterbank trokken meteen onze aandacht. Wie had gedacht dat je met 4 planten een ruimte zó kan doen opleven?

Wij trekken na het tikken van dit artikel in elk geval meteen een sprintje naar het tuincentrum om deze fantastische plant in te slaan. Hallo inspiratie!

planten in de vensterbank laten klimmen klimplanten binnen
Bron: Bogalet

Van dit hoekje krijgen we meteen kriebels. Interieurkriebels, om wat specifieker te zijn. Na het zien van dit uiterst gezellige hoekje willen we namelijk maar één ding: zelf ook aan de slag met klimplanten en hangplanten om onze eigen vensterbank nét zo gezellig te maken.

Genieten: een zitplek maken van de vensterbank

Natuurlijk stelen de planten de show (al komt dat ook omdat het licht er héél mooi op valt op de bovenstaande foto), maar vergeet het schattige zitje niet. Om de vensterbank functioneel te maken, is er voor gekozen om op de ombouw van de vensterbank verschillende kussens te leggen. En halló, dat zorgt voor een fantastisch plekje.

Wij zien onszelf hier verdwaald raken in een goed boek, of ‘s morgens wakker worden met een flink bak koffie. Jij ook?

planten in de vensterbank laten klimmen
Bron: Bogalet

De plant in de vensterbank in een Hoya. Met de juiste ondersteuning kan de Hoya prima klimmen – en dat is te zien. Zet de Hoya het liefste op een lichte plek, maar houd ‘m zo veel mogelijk uit direct zonlicht. Onder de juiste omstandigheden kan deze plant heel snel groot worden. Maar kijk wel een beetje uit: de plant is giftig voor dieren.

Een viervoeter in huis? Dit zijn 5 veilige planten voor huisdieren

Meer tips voor het stylen van de vensterbank?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goals: laat planten in de vensterbank omhoog groeien voor een botanische look in huis
Sluiten