Jaime Andreas
Jaime Andreas Tuin 10 jul 2020

Houd je tuin groen en mooi met de do’s en don’ts van de planten in de tuin water geven

De planten in de tuin water geven kan soms best een uitdaging zijn. Zeker in warme zomerse periodes waarin bijna geen regen valt. Dan zijn er een aantal factoren waar je rekening meemoet houden bij het geven van water om ervoor te zorgen dat je groene tuin zo mooi mogelijk blijft.

Niet alleen zien een hoop bloemen en planten in de tuin er prachtig uit, het is ook nog eens goed voor het milieu om een groene tuin te hebben. Goed water geven is dus essentieel.

Wat je moet weten over planten in de tuin water geven

Wanneer moet je planten in de tuin water geven?

Het beste tijdstip om planten water te geven is in de vroege ochtend als het niet te warm is en het water tijd heeft om de aarde in te zakken.

In de middag heb je de kans dat het water als verdampt voordat het de wortels bereikt. Op een zonnige dag loop je ook nog eens het risico op bladverbranding wanneer je water geeft in de warme middag.

We kunnen het ook niet aanraden ‘s nachts water te geven met behulp van een sproeisysteem. Dit kan helaas leiden tot schimmelvorming op je planten.

Hoe vaak moet je planten in de tuin water geven?

Dit hangt eigenlijk geheel van het weer af. Als je weet dat het gaat regenen, kun je beter op de regen wachten om je planten een goede dosis water te geven.

Het is aan te raden de planten in de tuin één of twee keer per week flink goed water te geven, in plaats van elke dag een beetje. Op die manier bereikt het water de belangrijkste wortels beter.

Hoeveel water hebben planten in de tuin nodig?

Planten in de tuin hebben veel water nodig, waarschijnlijk veel meer water dan je denkt. Maak je gebruik van een sproeisysteem of van een tuinslang? Bedenk dat je dan ongeveer een uur per week moet sproeien of twee keer per week een half uur lang water moet geven.

We moeten zoveel water geven omdat het water de wortels moet bereiken en niet alleen het grondoppervlak nat maakt.

Inspiratie voor het veranderen van je tuin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

TuinAdviesTuinplantenwinkelSeasons

Reageer op artikel:
Houd je tuin groen en mooi met de do’s en don’ts van de planten in de tuin water geven
Sluiten