Emma Bering
Emma Bering Wooninspiratie 9 okt 2018

De beste planten voor in jouw tuin deze herfst: de tuinpalm

Tijdens de herfst zitten we toch vaker binnen op de bank dan buiten in de tuin. Maar dat betekent niet dat we de tuin niet meer leuk kunnen aankleden. Sterker nog, er zijn genoeg manieren om jouw tuin in de herfst op te vrolijken. Er zijn namelijk meerdere planten geschikt voor in de tuin deze herfst, onder andere de tuinpalm.

tuinpalm tuinpalmen

Tuinpalm, zomer in je tuin

We kennen de palm natuurlijk allemaal van vakantie of tropische eilanden. Ze torenen overal bovenuit en stralen zomer – en daarmee warmte – uit. Maar naast de grote palmbomen die we kennen, bestaan er ook tuinpalmen. Tuinpalmen zijn er in verschillende vormen. Je hebt de dadelpalm, de Koolpalm en de Yucca.

Fun fact: palmbomen zijn in principe geen bomen, maar gras.

De beste planten voor in jouw tuin deze herfst: de olijfboom

Dadelpalm, maar dan zonder dadels

Deze plant wordt ook wel de Phoenix canariensis genoemd. Aan de dadelpalm groeien, ondanks de naam, geen dadels. Ons klimaat is hiervoor te koud en nat. De plant heeft een dikke stam met grote geveerde bladeren. De tuinpalm oogt heel sierlijk door de manier waarop de bladeren hangen. Naast dat hij goed in de tuin kan overleven, kan de dadelpalm ook prima binnen vertoeven.

tuinpalm tuinpalmen

Koolpalm

De Koolpalm is de bekendste van het stel. Deze palm kan in meerdere kleuren en vormen voorkomen. Koolpalmen zijn er in het klein, groot en in de kleuren groen of rood. Ze staan mooi op een terras, op een balkon of gewoon in de tuin. De palm is beter bestand tegen droogte naarmate hij ouder wordt. Want hoe ouder de plant, hoe dieper de wortels gaan om water op te nemen.

Yucca

De Yucca staat ook bekend als palmlelie en is ook geen onbekende. De naam komt van het Spaanse woord ‘juca’ dat staat voor cassave, de wortel die vroeger werd gebruikt voor het maken van zeep of ter bestrijding van huidziektes. Ondanks dat deze plant het meeste lijkt op een palmboom is het geen palm. Hij behoort tot de Asparagaceae, ofwel de aspergefamilie. Wie had dat gedacht?

tuinpalm tuinpalmen

De tuinpalm is de perfecte boom voor in je tuin. Niet alleen geeft het een zomerse sfeer aan je tuin, ook blijven ze voor lange tijd goed. Zo heb je zelfs tijdens de koude winterdagen een beetje zomer in je tuin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

mooiwatplantendoen.nl

Reageer op artikel:
De beste planten voor in jouw tuin deze herfst: de tuinpalm
Sluiten