Emma Bering
Emma Bering Wooninspiratie 24 okt 2018

De beste planten voor in jouw tuin deze herfst: de Struikveronica

Tijdens de herfst zitten we toch vaker binnen op de bank dan buiten in de tuin. Maar dat betekent niet dat we de tuin niet meer leuk kunnen aankleden. Sterker nog, er zijn genoeg manieren om jouw tuin in de herfst op te vrolijken. Er zijn namelijk meerdere planten geschikt voor in de tuin deze herfst, onder andere de Struikveronica.

de struikveronica

Struikveronica: natuurgodin vol met nectar

De Struikveronica, ook wel Hebe genoemd, is een plant die vaak vergeten wordt. En dat terwijl de plant bekend stond als de natuurgodin. De godin vertegenwoordigde de opbloeiende natuur in de lente, maar ze zorgde ook voor onsterfelijkheid en eeuwige jeugd voor de andere goden. Dit deed ze door het geven van nectar, iets wat de Struikgodin nog steeds doet. In de bloei komen er bloemen die vol zitten met nectar.

De bloemen kunnen meerdere kleuren krijgen. Zo kunnen de bloemen lichtgrijs, paars en roze worden, en zelfs de bladeren kunnen gevlekt worden. De lange meeldraden die aan de bloemen zitten maken de vlinders en bijen in de buurt heel blij.

De beste planten voor in jouw tuin deze herfst: de tuinpalm

de struikveronica

Goed voor het hele jaar

Natuurlijk bloeit de Struikveronica niet het hele jaar door. Wel heeft deze plant het hele jaar door body. Doordat de blaadjes niet uitvallen blijft er altijd groen zichtbaar. De Struikveronica is wel laat met bloeien. Als alle ander planten klaar zijn met bloeien begint deze plant eindelijk met de bloei. Tot ver in oktober gaat deze plant nog door met bloeien, perfect voor de herfst dus. Maar ook in winter houdt deze plant het prima uit.

> Dit vind je misschien ook interessant: De beste planten voor in jouw tuin deze herfst: de olijfboom

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

mooiwatplantendoen.nl

Reageer op artikel:
De beste planten voor in jouw tuin deze herfst: de Struikveronica
Sluiten