De beste planten voor in jouw tuin deze herfst: de olijfboom

Tijdens de herfst zitten we toch vaker binnen op de bank dan buiten in de tuin. Maar dat betekent niet dat we de tuin niet meer leuk kunnen aankleden. Sterker nog, er zijn genoeg manieren om jouw tuin in de herfst op te vrolijken. Er zijn namelijk meerdere planten geschikt voor in de tuin deze herfst, onder andere de olijfboom.

herfsttuin olijfboom

De olijfboom: boom van de hoop

De olijfboom is een van de oudste soorten en wordt ook wel de Olea Europeana genoemd. Het is een mystische en heilige boom en is symbool voor de vrede en wordt dus de ‘boom van de hoop’ genoemd.

Olijfbomen kunnen duizenden jaren oud worden, maar schrik niet, je moet hiervoor wel het juiste klimaat hebben met de juiste hoeveelheid water en zon. Dus de kans dat een olijfboom in Nederland duizend jaar wordt is niet zo groot. De bomen blijven vrijwel altijd (grijs)groen en met goede verzorging kunnen er kleine crèmekleurige bloemen bloeien. Een Instagram-waardig boompje dus!

herfsttuin olijfboom

Echte olijven van je olijfboom?

Zorg dat de boom in de zomer veel zon krijgt. Met 25 graden Celsius en hoger kunnen er vruchten aan de boom ontstaan, oftewel de olijven. Wil je de olijven oogsten? Dan zal je toch even wat geduld moeten hebben. De olijfboom is pas volwassen na zeker 15 jaar. Dan pas kan je de olijven oogsten, maar die moet je wel eerst bewerken. Een olijf kan je namelijk niet direct van de boom eten. Fun fact: een olijf is dus een vrucht en geen groente.

Zorg ervoor dat jouw olijfboom een paspoort heeft. Dan weet je zeker dat je een boom van kwaliteit hebt gekocht en dus geen ziektes en virussen heeft.

herfsttuin olijfboom

Een olijfboom geeft meteen een zomers sfeertje aan je tuin. Al helemaal met een leuke pot, waan je je zo in het zuiden van Europa. De olijfboom is een perfecte boom voor in de tuin het hele jaar door. Je zal de boom wel moeten voorbereiden op de koude winterdagen, maar de herfst kan hij prima doorstaan.

Meer planten ideeën voor in de tuin?

mooiwatplantendoen.nl

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
De beste planten voor in jouw tuin deze herfst: de olijfboom
Sluiten