Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 9 sep 2018

Dit zijn de 4 planten trends van dit najaar (+ test welke groentrend bij jou past!)

Planten zijn er in talloze vormen, maten, kleuren, texturen en potten. Zie jij soms ook door de planten het bos niet meer? Lees dan vooral Het Groene Boekje van Intratuin even door. Zij hebben namelijk vier persoonlijke plantentrends bij elkaar gezocht waarmee jij gemakkelijk planten uit kunt kiezen die bij jou passen. Die groentrends bepaal je met een online test. Zo gedaan, en je weet meteen welke groentrend voor jou gemaakt is.

In Het Groene Boekje van Intratuin lees je inspiratie, hacks en dé (groen)trends voor het najaar 2018. En ja, de naam is natuurlijk een dikke knipoog naar het spellingsboek (ook genaamd Het Groene Boekje) waar alle regels omtrent de Nederlandse taal te vinden zijn. Nu is er dus ook zo’n boekje met do’s en dont’s op het gebied van planten.

Benieuwd? Je kunt Het Groene Boekje hier downloaden.

Dit zijn de planten trends van het najaar 2018:

groentrend 2018 planten trend najaar
Bron: Louise Lemaire, via Intratuin

Vergrijsd en zacht

Deze trend draait om zachtheid, rust en sereenheid. Geen roze, geel of rood, maar lichtroze, poedergeel, poederachtig lichtgrijs, zachtgroen. Zachte texturen, velvet. Voor wat meer contrast voeg je een donkergroene plant toe.

groentrend 2018 planten trend najaar
Bron: Rob van der Vet, via Intratuin

Stoer en natuurlijk

Uitwaaien op het strand, wandelen of hutten bouwen in het bos: de tweede trend van het najaar is stoer en natuurlijk. Denk aan ruige accessoires gecombineerd met stoere denim kleuren en aardse tinten. Onverschrokken en ruw, dat is het idee.

groentrend 2018 planten trend najaar
Bron: Rob van der Vet, via Intratuin

Bloemen en weelde

Houd je van uitgesproken en kleurrijk? Dan is de trend bloemen en weelde vast jouw favoriet. Deze trend is groot, luxueus en weelderig. Denk sophisticated. Combineer groepen planten die qua kleurstelling in elkaar opgaan of elkaar versterken. Denk aan warme kleuren zoals donkerpaars en bordeauxrood, gecombineerd met zachtroze accessoires, kleurrijke bloemen, parels, zilver en glitters.

groentrend 2018 planten trend najaar
Bron: Rob van der Vet, via Intratuin

Retro en vrolijk

Wat krijg je als je vintage met nieuw combineert? De trend retro en vrolijk. Deze planten trend is geïnspireerd op de jaren ’70, maar dan met een moderne twist. Denk aan de Stippenbegonia en de Pannenkoekplant. Zet planten in potten op pootjes en combineer verschillende houtsoorten met mooie souvenirs en persoonlijke spullen. Regels zijn er niet, laat de creativiteit vooral de vrije loop!

> Welke groentrend past bij jou? Doe de test

Trendforecasting: dit worden de trends van 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 4 planten trends van dit najaar (+ test welke groentrend bij jou past!)
Sluiten