Maud van Dijck
Maud van Dijck Kantoor 20 dec 2021

Meer focus in het nieuwe jaar: boost je concentratie en home office met groen

Planten zijn prachtig! Maar naast dat ze echte eyecatchers in je interieur zijn, hebben ze ook zoveel mentale voordelen. En je concentratie een boost geven is er een van. Dus als er een ruimte is die wel wat planten kan gebruiken dan is het wel je thuiskantoor.

Daarom hebben wij wat toffe ideeën gevonden die je niet alleen concentratie maar ook inspiratie geven.

5 keer planten in je thuiskantoor

1. Planken vol planten

Als je hier geen groene boost vol energie van krijgt dan weten wij het ook niet! Open planken boven je bureau met allemaal planten geven een toffe look aan je thuiskantoor. Je kan natuurlijk ook voor een paar planten gaan als je dit wat overkill vindt.

De lucht in je home office is in ieder geval lekker fris met veel planten. Ideaal als je geen raam bij jouw home office open kunt zetten.

2. Planten prints

Zelfs wanneer het geen echte planten betreft, geeft groen toch rust en frisheid aan je interieur. Kies dus ook voor een groen kleurtje op de muur. Of combineer juist echte planten met botanische posters of behangen voor een fantastische look. Door allerlei printjes met elkaar te matchen heb jij voortaan een echte green home office.

Voor de plantlovers onder ons: 13 x fantastisch botanisch behang

3. Hangplanten in gevlochten manden

Laat je planten lekker hangen! Planten zorgen voor rust, maar natuurlijke materialen doen dat ook. Kies dus voor toffe gevlochten manden en hang daar je planten in op. Zo hangen je planten er ook nog eens stijlvol bij.

Daarnaast is het de perfecte manier om planten in je thuiskantoor te verwerken wanneer je niet veel ruimte hebt. En hang er een paar naast elkaar om een leuk verticaal plantenhoekje in je interieur te maken door ze op verschillende hoogtes te hangen.

4. Hangplanten voor een raam

Nog beter is het om je planten voor een raam te hangen. Dan kan je meteen je bureau ertegenaan schuiven, zodat je zowel van de planten als het uitzicht kan genieten. Werken naast een raam is namelijk ook goed voor je concentratie en dan heb je ook een lichte werkruimte. Planten, licht en een raam zijn drie dingen die je in je thuiskantoor wilt.

5. Luchtplantjes

Voor mensen zonder groene vingers zijn luchtplantjes ideaal! Deze plantjes halen namelijk hun voedingstoffen uit de lucht waardoor het verzorgen een eitje is. En toch geven deze plantjes jou je nodige concentratie boost waarmee je productiviteit een tempo omhoog gaat.

Creeër een natuurlijke home office voor rust en concentratie met deze tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
Meer focus in het nieuwe jaar: boost je concentratie en home office met groen
Sluiten