Jaime Andreas
Jaime Andreas Planten en bloemen 10 jul 2020

Adem in, adem uit – deze planten zou je in huis moeten nemen als je last hebt van stress

Voel jij je gestresst en kun je in huis moeilijk tot rust komen? Dan raden wij je aan om deze leuke kamerplanten aan te schaffen. Planten tegen stress! Niet per se omdat ze helende kwaliteiten hebben, maar omdat ze makkelijk te verzorgen zijn en tegelijkertijd de nodige rust en groen aan je interieur toevoegen.

Planten kunnen er al snel voor zorgen dat je interieur levendiger en vrolijker aanvoelt. Die dingen heb je nodig wanneer je stress ervaart.

> Lees ook: Nog een reden voor extra kamerplanten: planten zorgen voor minder stress

5 planten tegen stress

1. Vetplanten en cactussen

Vetplanten en cactussen zijn schattig en ontzettend trendy. Bovendien zijn ze ook nog eens makkelijk te verzorgen, dus ze leveren weinig zorgen op. Het belangrijkste is dat ze een boel zonlicht krijgen en niet teveel water.

Met minimale inspanning heb je zo al lieve plantenkindjes om voor te zorgen. Helemaal perfect voor de beginnende plantenmoeder of plantenvader.

2. Calathea

Calathea’s komen in allerlei vormen en maten. Het zijn werkelijk prachtige planten met vaak een paarse kleur aan de onderkant van de bladeren.

De Calathea kan nogal een dramaqueen zijn als het aankomt op verzorging. Met teveel of te weinig water gaan bladeren al snel slap hangen. Gelukkig zijn ze ook heel goed en snel weer op te lappen met genoeg water of juist even geen water.

Echt een zeer belonende plant om in huis te hebben en brengt gegarandeerd een glimlach op je gezicht.

3. Sansevieria

Deze trotse plant wordt ook wel Vrouwentong genoemd. Het is elegante kamerplant die ieder interieur vrolijker maakt. Je hoeft deze plant weinig water te geven doordat ze veel water in haar wortels en bladeren opslaat.

Eigenlijk maar een keer in de twee weken een flinke scheut water is genoeg. Ook maakt het voor de Vrouwentong niet echt uit in wat voor licht ze staat, hoewel de voorkeur uitgaat naar een lichte ruimte zonder direct zonlicht. Het is dus makkelijk voor de plant te zorgen.

4. Zamioculcas

De Zamioculcas is een prachtige kamerplant met een intens donkergroene kleur. Door deze plant krijgt een ruimte een warme uitstraling. De plant heeft weinig water nodig en kan prima functioneren in weinig licht. Perfect dus wanneer je behoefte hebt aan rust en groen.

5. Scindapsus Aureum

Onder de planten tegen stress, is de Scindapsus een van de besten. De plant laat namelijk precies zien wanneer meer water nodig is.

Van de een op de andere dag kunnen de bladeren gaan hangen en er ongezond uitzien. Dit is het teken van de plant dat je meer water, voeding of licht moet geven. Geen stress dus!

Meer over kamerplanten in je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Every Girl

Reageer op artikel:
Adem in, adem uit – deze planten zou je in huis moeten nemen als je last hebt van stress
Sluiten