Met deze planten tegen muggen kan je onbezorgd in de tuin zitten

Niets is zo lekker als in de zomer rustig na borrelen in de tuin terwijl je de laatste zonnestraaltjes van de dag meepakt. Helaas komt daar ook iets anders bij kijken: die vervelende muggen. Ben jij ook altijd de klos en zit je na zo’n avond vol bulten? Gebruik planten tegen muggen om ze te bestrijden.

Het kan je avond flink verpesten als je de hele tijd gezoem in je oor hoort of wanneer je benen plots vol zitten met bulten. Dat willen we graag voorkomen.

> Ook handig: Science says: dit zijn dé trucjes om muggen écht op afstand te houden

Dit zijn planten tegen muggen

1. Lantana

Deze kleurrijke zomerse bloemen trekken veel verschillende insecten, zoals bijen en vlinders, aan. Ze zorgen er tegelijkertijd voor dat muggen uit je tuin wegblijven. Niet alleen hebben ze deze fijne kwaliteit; ze staan ook nog eens prachtig in je tuin.

2. Basilicum

Heb je een basilicum plantje in je moestuin of in de keuken? Helemaal top! Basilicum is namelijk giftig voor muggen larven en daarom zullen ze niet echt in de buurt komen.

3. Lavendel

Lavendel ruikt heerlijk en is voor ons zelfs rustgevend. Voor muggen is dit echter niet het geval. De geur stoot muggen af in plaats van dat het ze aantrekt.

> Lees ook: Zo kan je het beste lavendel drogen (voor altijd een lekkere geur in huis)

4. Citroengeranium

Citroengeranium, maar ook citroenmelisse en citroengras, helpen allemaal tegen muggen. De citroengeur van de geranium is zo sterk dat het aantrekkelijke geuren voor de muggen maskeert.

5. Munt

Lekker voor in een theetje, maar ook top om je huis te beschermen tegen muggen. Het stoot muggen af én het is prettig om op je muggenbult te smeren tegen de jeuk. Fijne bijkomstigheid: spinnen zijn ook niet dol op munt.

6. Afrikaantjes

Afrikaantjes zijn heerlijke vlammende bloemen die mooi staan in iedere tuin. Afrikaantjes bevatten de stof pyrethrum. Dat wordt vaak gebruikt in insect-werende middelen.

Je kan dus zeggen dat Afrikaantjes een natuurlijk bestrijdingsmiddel is tegen bepaalde insecten, waaronder de mug.

7. Kattenkruid

Je katten worden helemaal high van deze plant, maar muggen zijn er niet dol op. De plant bevat een stof die zeer goed werkt tegen muggen en juist heel aantrekkelijk is voor katten.

Let wel op: kattenkruid is een heftig groeiende plant in je tuin.

Meer handige planten in de tuin

Mbg LifestylePro Flowers

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Met deze planten tegen muggen kan je onbezorgd in de tuin zitten
Sluiten