Deze 4 kamerplanten gaan zelfs niet dood als je ze te veel water geeft

Deze kamerplanten houden juist van veel water

Dit keer weet je het zeker: je gaat extra goed voor je kamerplant zorgen. Deze kamerplant gaat níét dood. Als eerste geef je je plant extra veel water, en zorg je ervoor dat je plant geen watermoment mist. Totdat hij na een paar weken geel kleurt en slap gaat hangen… Veel planten verdrinken namelijk als je ze té veel water geeft. Oei.

Ook ooit kamerplanten laten verdrinken? Trust me, je bent niet de enige.

Toch zijn er ook planten die er juist van houden om altijd een vochtige grond te hebben. Al blijft het ook voor deze planten belangrijk om ze in een pot te zetten met gaten, zodat het overtollige water weg kan lopen. Terracotta potten met een schoteltje er onder doen het bijvoorbeeld altijd goed bij de volgende planten.

Slaapkamergeluk

Ooit gehoord van Slaapkamergeluk? Deze plant hoef je echter niet alleen in de slaapkamer neer te zetten, want dit plantje doet het goed in het hele huis. Zelfs buiten is deze groenblijvende en bodembedekkende vaste plant een aanrader.

De Latijnsenaam van Slaapkamergeluk is Helxine soleirolii, maar in Nederland noemen we het ook wel eens ‘baard van Mozes’.

Inhoud

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze 4 kamerplanten gaan zelfs niet dood als je ze te veel water geeft
Sluiten