Grow baby, grow! Alles wat je wilt weten over kamerplanten stekken

Op de Roomed redactie zijn we groot fan van kamerplanten. En dan bedoelen we niet alleen planten in een tuincentrum kopen, maar vooral ook kamerplanten stekken. En het leuke is: dat is gemakkelijker dan je denkt! Daarom leren we je graag álles over planten stekken.

We vinden planten stekken niet zomaar leuk. Nee, planten stekken is onwijs goed voor je! Dat komt onder andere doordat je in contact met de natuur komt en hoe handig is het als je je eigen munt kan stekken> Of wat dacht je van je eigen Aloë Vera plant stekken?

Laat je ook niet tegenhouden door de winter en ga vooral ook in deze periode stekken: Roomed’s plantenguide: kan ik mijn tuinplanten stekken in de herfst en winter?

Daarnaast is het natuurlijk gewoon heel erg bijzonder om planten te hebben die je zelf vanaf een stekje hebt opgekweekt. Daardoor krijg je een speciale band met de plant. Je kan zelfs online stekjes kopen en zelf groot maken.

Meer voordelen over het stekken van kamerplanten lees je hier: Wist je dat het stekken van kamerplanten goed voor je is? Dit is waarom (en een paar tips) en mocht je nu niet tevreden zijn over je stekjes, dan kan je de stekjes altijd nog bij de plantenbieb ruilen. Zoveel opties!

Alles wat je wilt weten over planten stekken

Planten stekken kan erg makkelijk zijn en je kan ze zelfs stekken op water. Check hiervoor even dit artikel: Roomed’s plantenguide: deze kamerplanten kan je stekken op water

> Roomed’s stekjesguide: dit zijn de basics voor planten stekken in water

Planten stekken: de Pannenkoekenplant

De Pannenkoekenplant is misschien wel de makkelijkst te stekken kamerplant van allemaal. Deze plant zorgt namelijk zélf voor kleine pups. Jij hoeft ze alleen nog maar voorzichtig los te snijden en in water of in de grond te laten wortelen.

Kamerplanten stekken voor beginners: zo stek je de Pannenkoekplant

Planten stekken: de Monstera Deliciosa

De Monstera Deliciosa is toch wel dé kamerplant van het afgelopen jaar. Overal zien we de prachtige bladeren van deze knapperd voorbij komen, in real life en als print.

Zelf je eigen Monstera Deliciosa stekken? Dat kan heel gemakkelijk met een stek met luchtwortels. Hoe je die herkent én hoe je het stekken van deze kamerplant het beste aanpakt leren we je in dit artikel:

> Kamerplanten stekken voor beginners: de Monstera Deliciosa stekken

Als je jouw Monstera écht veel liefde en aandacht geeft, dan kan ‘ie uitgroeien tot een onwijs grote kamerplant. In dit huis zie je precies wat we bedoelen: deze onwijs grote monstera steelt de show in dit mooie appartement.

Planten stekken: vetplanten

Vetplanten stekken is hartstikke makkelijk! Je hebt er geen grote potjes of veel aarde voor nodig, want vetplanten stekken juist het beste in een klein potje waar ze weinig ruimte krijgen. En zo’n klein potje heb je vást nog wel ergens liggen, of niet?

Alles wat je wilt weten over het stekken van vetplanten

Heb je genoeg vetplanten in huis? Dan is deze tafel écht iets voor jou. Wij zijn er groot fan van, maar hij staat helaas nog niet in ons interieur.

Gek op vetplanten? Dan is deze groene sidetable écht iets voor jou

Planten stekken: de Scindapsus

Het is de favoriete kamerplant van Roomed’s Sharon: de Scindapsus. Deze plant gaat ook wel door het leven als Pothos of Epipremnum, maar wij houden het het liefste bij Scindapsus. Net als de Monstera krijgt de Scindapsus wortels uit luchtwortels, en groeien ze ontzettend snel. Een hele fijne plant om mee te beginnen met stekken.

Kamerplanten stekken voor beginners: de Scindapsus stekken

Aan de slag met andere makkelijke kamerplanten om te stekken?

Heb je de smaak van het stekken te pakken, en ben je op zoek naar nóg meer makkelijke kamerplanten om te stekken? Met een beetje aanleg en groene vingers zijn deze planten ook gemakkelijk te vermeerderen.

> Stekken voor beginners: de Yucca stekken

> Groene vingers? Dit zijn de makkelijkste kamerplanten om te stekken

Dit is waarom de erwtenplant (string of pearls) niet in jouw urban jungle mag ontbreken

Planten stekken voor beginners: de Oleander stekken

Dit is de beste manier om een bananenplant te stekken

En ben je écht lekker bezig? Bouw dan ook meteen je eigen progagation station. Dat is een mooi ‘station’ waar je jouw stekjes gemakkelijk bij elkaar zet.

Je stekken sneller laten wortelen: doe je trouwens zo. Met een eigen progagation station houd je de groei goed in de gaten, en het ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit. En wat dacht je van je eigen stek-schuur?

Creatief met stekjes: zo bouw je je eigen propagation station

Gek op stekken? Tover je schuur om tot een stekjes-walhalla met deze tips

Meer lezen over kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grow baby, grow! Alles wat je wilt weten over kamerplanten stekken
Sluiten