Maud van Dijck
Maud van Dijck Planten en bloemen 17 nov 2021

5 originele manieren om jouw plant in huis neer te zetten

Waar zet je nou dat nieuwe groene plantje neer? Op de vensterbank, de bijzettafel of toch bovenop de kast? De keuze om een plant te kopen is soms snel gemaakt, maar waar gaat jouw groene vriendin in huis heen? Wij hebben nog wel wat plantenadvies voor je bij elkaar gesprokkeld zodat je jouw planten leuk in huis kan plaatsen.

Check natuurlijk altijd even waar jouw plant gelukkig van wordt. Net als ieder mens heeft iedere plant zo ook zijn eigen voorkeuren. Denk dus goed na over een plekje waar jouw plant er blij bij zal staan.

5 tips om je planten in huis te plaatsen

1. Plaats ze in een groep vlakbij een raam

Zo weet je zeker dat jouw planten genoeg licht krijgen en dan staan ze ook nog leuk bij elkaar gestyled. Heb je een grote groene zonaanbidder? Zet deze dan vooraan in de zon en ze je kleine plantjes die liever indirect licht hebben erachter. Zo staan ze veilig en leuk in de schaduw van jouw grote plant.

Op het begin wil je jouw groep planten toch even in de gaten houden. Zeker als je planten verplaatst die eerst op een donkere plek stonden. Let er op of de blaadjes in de komende dagen verschroeien van de zon. Wanneer je het ziet wil je ze misschien toch naar een ander plekje in deze lijst verplaatsen.

Waarom je je kamerplanten het beste in groepjes bij elkaar kunt zetten

2. Japanse kokedama’s op je planken

Gebruik je plant voor een Japanse kokedama. Deze bollen van mos geven een hele leuke look aan je interieur. Daarnaast kan je in deze vorm je planten op allerlei manieren in je huis plaatsen. Je kan ze heel leuk ophangen of ergens in de kast stylen.

Voor een minimalistisch interieur is het ook de ideale manier om een kleine plant in je interieur te verwerken. Zet hem op een bijzettafel en de look is al af!

De nieuwste trend op het gebied van planten: de Kokedama

3. Een planten display

Om jouw planten figuurlijk en misschien ook letterlijk in het zonnetje te zetten in huis wil je een mooie display. Plaats al je planten erop en creëer zo een groen kunstwerk in je eigen huis. Wij vinden de kastjes hierboven heel mooi.

4. Planten in de badkamer plaatsen

Sommige planten houden wel van wat vocht en een frisse douchebeurt. Voor deze planten is de badkamer dan een oase en met wat tropische planten zal het ook als een oase voor jou aanvoelen. Vooral naast je bad is het leuk om een plant neer te zetten.

Planten kan je ook overal en op allerlei manieren in huis ophangen. Maar om ze met een ladder op te hangen hadden wij nog niet zo vaak gezien. Vandaar dat we deze toffe foto toch wel even wilde delen.

Met een onverwachte plaats voor je planten kan je ze pas echt de eyecatcher in je interieur maken. Denk dus out of the box en kies er niet meteen voor om een plant in de hoek te schuiven.

Breng een oase aan rust in huis met de bloemen en plantentrends van 2021

5. Hang je planten in huis

Zoals je kan zien leidt het ophangen van planten vaak tot een toffe look. Bij dit voorbeeld vinden we dat ook het geval. Hier hebben ze jaloezieën voor de ramen, maar die lijken niet eens nodig te zijn wanneer je dit plantengordijn aanschouwd.

Aangezien deze hangplanten ook weer recht voor het raam zitten wil je wel dat ze van direct zonlicht houden.

Dit zijn de populairste kamerplanten van 2021 (én hoe je ze het best kunt verzorgen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mind Body GreenGlitter Guide

Reageer op artikel:
5 originele manieren om jouw plant in huis neer te zetten
Sluiten