Maud van Dijck
Maud van Dijck Wooninspiratie 2 sep 2021

Maak je muur groen door planten tegen deze 4 IKEA items aan te groeien

Daar zijn we weer met onze IKEA hacks! Wil jij op een creatieve manier planten aan je muur hangen? Met deze memoborden van IKEA kan dat makkelijk. Niet zulke groene vingers? Ga dan gewoon voor leuke kunstplanten!

We konden helaas niet van ieder memobord een mooi voorbeeld vinden, maar we hopen met dit artikel al inspiratie genoeg te bieden voor jullie eigen leuke hacks.

4 IKEA items om je muur met planten te stylen

1. KORSMON

De KORSMON is een aanwinst voor elke kale muur met zijn speelse paperclip design. Het design is ook ideaal om planten mooi doorheen te laten slingeren zoals hieronder met het MYRHEDEN IKEA memobord is gedaan (jammer genoeg gaat deze uit het assortiment).

Hang hem dus op boven de bank in de woonkamer of aan de muur in de eetkamer versierd met groen en je hebt als het ware een kleine jungle aan je muur.

2. KVICKSUND

Dit is dan misschien geen plantenbord geworden, maar het is wel een creatieve manier om de KVICKSUND te gebruiken. Je kan er zelf wat planten aan toevoegen. Dan heb je een leuke groene opberger.

3. SÖSDALA

Van twee SÖSDALA memoborden hebben ze één elegante muurdecoratie gecreëerd. Zoals je kan zien staat het heel mooi in de eetkamer en hoef je het niet helemaal met planten te bedekken voor die chique uitstraling. De ruiten in het memobord zorgen ook voor een leuk patroon.

4. SKÄDIS

Dit SKÄDIS bord is ideaal om planken met leuke plantenpotten aan vast te maken. Met lange hangplanten kan je er zo een verticale tuin van in je woonkamer maken. Kies voor een wit bord in een witte ruimte, zodat het groen van je planten nog mooier naar voren komt.

3 originele én praktische ideeën voor de muren van je home office

muur planten ikea hacks memobord
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

IKEA Hackers

Reageer op artikel:
Maak je muur groen door planten tegen deze 4 IKEA items aan te groeien
Sluiten