7 planten die je in kunt zetten in de strijd tegen muggen

De zomer komt er weer aan en dat betekent ook dat de muggen zich weer laten zien. Vervelend als je vaak gestoken wordt maar gelukkig is ook hier een oplossing voor die alles te maken heeft met planten. Wij zetten voor jullie wat planten op een rijtje die muggen tegenhouden.

Planten tegen muggen

De geur van deze planten is hetgeen wat deze nare insecten weghoudt. Ideaal want je hebt er én een nieuwe, groene huisgenoot bij en de muggen zullen je zeker met rust laten. Wij delen welke planten je in huis wilt hebben om niet gestoken te worden.

Plantengekte: ’Zeldzame’ kamerplant met 9 bladeren verkocht voor 19.297 dollar


1. Kattenkruid

De geurige bladeren bevatten de chemische stof nepetalacton. Deze stof trekt katten aan (vandaar de naam) maar werkt perfect om muggen op afstand te houden.

2. Citroenmelisse

Citroenmelisse is een lid van de muntfamilie. Hij heeft kleine witte bloemen en een citroengeur. Deze plant is goed in het verminderen van het aantal muggen in je kamer. Je moet wel voorzichtig zijn bij deze plant: als niets aan doet, zal hij snel je hele tuin/huis overnemen.

3. Basilicum

Deze staat hoogstwaarschijnlijk al in je keuken. Deze veelzijdige plant kan je in je tuin laten groeien of in een pot in huis neerzetten.

Hoe houd je een basilicumplant in leven? 7 do’s en don’ts

4. Eucalyptus

De eucalyptus is ook effectief bij het afweren van muggen. Het zit zelfs in sommige DEET-producten. De sterke geur die vrijkomt door de eucalyptusplant brengt de richting van het insect in de war, waardoor ze je moeilijk kunnen vinden.

5. Een topplant tegen muggen: Lavendel

Lavendel een van de mooiste planten die vliegen, muggen, spinnen, motten en mieren afstoten. De plant verlicht ook de jeuk en pijn van insectenbeten, ideaal!

6. Pepermunt

Alle soorten munt, zowel gekweekt als wild, bevatten aromatische eigenschappen die insecten tegenhouden. Als je de plant plet, komt de geur vrij.

7. Weg met die muggen: Rozemarijn

Rozemarijn wordt veel als smaakmaker gebruikt in de keuken maar houdt ook de muggen op afstand. Je kunt ook de bladeren van de plant pletten en mengen met lotion om als muggenspray op je huid te wrijven.

Veldboeket uit eigen tuin plukken? Deze 6 wilde bloemen groeien makkelijk

Muggen en planten
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Tipsbulletin

Reageer op artikel:
7 planten die je in kunt zetten in de strijd tegen muggen
Sluiten