6 planten met bloemen waarmee je de lente direct in huis haalt

De lente is officieel begonnen en dit is het moment van het jaar dat we meer dan ooit de natuur naar binnen willen halen. Vrolijke kleuren, fijne geuren en de zon die zijn werk doet. Wij delen de planten met bloemen waarmee jij de lente direct in huis haalt.

De lente in huis halen: planten met bloemen

Er zijn veel soorten planten en bloemen die in de lente goed bloeien. Hoe meer kleur hoe beter en eigenlijk kunnen we er geen genoeg van krijgen. Met de volgende planten en bloemen tover jij elke ruimte in huis om tot een bloeiende lentetuin.

Bromelia Aechma

Dit is een prachtige tropische roze schoonheid die niet veel verzorging nodig heeft. De Bromelia Aechma is het broertje van de Ananasplant en heeft zijn oorspronkelijke roots in Midden- en Zuid-Amerika liggen, maar hij doet het ook goed in de Nederlandse huiskamer.

De plant heeft zijn naam te danken aan zijn uiterlijk want Aechma stamt af van het Griekse woord ‘Aichme’. Dit betekent langspunt of spits, gebasseerd op de vorm van de bloem dus. Bromelia staat voor de naam van de plantenfamilie waar deze plant bij hoort.

Gardenia plant

Deze sierlijke plant ruikt erg sterk en haalt daarmee met zijn overweldigende geur de lente goed in huis. Ze zijn iets moeilijker qua verzorging dan de Bromelia Aechma. Ze houden van veel en helder zonlicht, veel water en warme temperaturen.

Het is dus een beetje een diva met alle dingen die hij nodig heeft. Maar het is het allemaal waard door zijn uitstraling en geur.

Roze Azalea

De Azalea plant met bloemen is ideaal voor huizen met weinig licht. Het is een roze bloeiende plant en kan goed tegen iets koelere temperaturen. Hij geeft vrolijkheid in huis en door zijn roze kleur valt hij goed op in je woonkamer.

Lepelplant

Oftewel: Sprathiphyllum. In het engels wordt deze plant met bloemen ook wel Peace Lily genoemd vanwege de vredige witte bloemen. De lepelplant heeft een exotisch uiterlijk en is makkelijk te verzorgen.

Safety first: deze 5 kamerplanten zijn 100% veilig voor katten


Door de grote bladeren heeft hij een luchtzuiverende eigenschap. Naast zuurstof produceren haalt hij ook schadelijke stoffen uit de lucht. Pas alleen wel op met huisdieren, omdat de witte lelies giftig zijn voor katten en honden.

Echt lente: Paarse orchidee

Orchideeën staan erom bekend dat ze een beetje lastig in leven te houden zijn. Maar ze blijven toch erg populair. Ze zijn niet giftig voor je huisdieren en staan prachtig als lentebloemen in je huiskamer.

Witte calla lelie

Een elegante, levendige plant met bloemen die bijna iedereen wel kent. De lelie staat symbool voor schoonheid, vrouwelijkheid en zuiverheid. Hij geeft een zoete geur af en maakt jouw huis helemaal lente-proof.

Dit zijn de lente-trendkleuren van 2021 en zo combineer je ze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ApartmenttherapyPlantsome

Reageer op artikel:
6 planten met bloemen waarmee je de lente direct in huis haalt
Sluiten