Tessa Ham
Tessa Ham Kantoor 30 apr 2020

5 planten die je écht productiever maken tijdens het thuiswerken

De voordelen van planten op kantoor zijn eindeloos. Zo helpen al een paar plantjes voor meer concentratie en productiviteit. Ook word je werkgeluk verhoogt en ervaar je minder stress. Het gaat zelfs zo ver dat werknemers 44 procent minder tikfouten maken en 150 procent meer tikken als er groen op kantoor te vinden is.

Nu we geen idee hebben hoe lang de 1,5 meter samenleving gaat duren – en dus hoe lang het duurt voor we weer op kantoor zitten, is het slim om de planten naar je eigen huis te halen. Dat ziet er ook nog eens gezellig uit. Een win-win dus eigenlijk!

5 planten die je productiever maken

Je kan niet echt een miskoop doen: alle planten zorgen ervoor dat je productiever wordt. Toch inspiratie nodig? De volgende vijf planten staan er volgens De Tuinen Van extra om bekend een boost te geven aan je productiviteit. Dat komt omdat deze extra luchtzuiverend zijn.

Areca Palm

De Areca Palm (ook wel Goudpalm genoemd) staat met stipt op nummer één als het om luchtzuiverende planten gaat. Goed nieuws voor de mensen onder ons zonder groene vingers: de grote areca palm is eenvoudig te onderhouden. De grote plant staat geweldig in je interieur, maar verwijdert daarnaast gedurende de dag giftige stoffen uit de lucht.

Calathea

De Calathea is door z’n kleurrijke en opvallende bladeren al een favoriete plant voor veel mensen. Maar de Calathea heeft meer dan alleen decoratieve waarde, want de plant staat er ook om bekend te zorgen voor schonere lucht.

Epipremnum Aureum

De ietwat moeilijk uit te spreken Epipremnum Aureum is een geweldige hangplant die onmiddellijk voor sfeer in de ruimte zorgt. Het is ook nog eens een plant die bijna niet dood te krijgen is. De reden dat de Epipremnum in dit rijtje staat is natuurlijk om z’n luchtzuiverende werking. Zet de plant op een krukje of hang ‘m aan het plafond en geniet van de voordelen!

Monstera

Nog zo’n favorietje die door zijn mooie uiterlijk al in veel huishoudens te vinden is. We geven je nog een reden om een tweede (of derde of vierde) Monstera in huis te halen. De Monstera Deliciosa zuivert met z’n grote bladeren namelijk de lucht en zorgt zo voor een prettiger binnenklimaat.

Rubberplant

De mooie groene eyecatcher genaamd de rubberplant is één van de beste planten om in huis te hebben. De plant zuivert niet alleen de lucht, maar neemt de giftige stoffen op uit de lucht via zijn bladeren, slaat die op en breekt ze af. Hiermee zorgt ‘ie niet alleen voor een boost in productiviteit, maar ook voor een betere nachtrust.

Nog meer planteninspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 planten die je écht productiever maken tijdens het thuiswerken
Sluiten