Planten in de keuken: deze ideeën met kamerplanten zijn het meest geschikt

Creëer een botanische keuken in een handomdraai

Na het zien van deze prachtige binnenkijker waren we om: wij willen ook zo veel mogelijk planten in de keuken! Maar welke kamerplanten zijn hiervoor geschikt? Wij zetten de populairste planten in de keuken voor je op een rijtje.

Zo tover jij jouw keuken ook om tot een botanisch paradijs.

Kamerplanten in de keuken, kan dat?

Bij Roomed zijn we fan van planten. Planten zien er niet alleen leuk en levendig uit, ze filteren de lucht ook nog eens zodat de schadelijke stoffen verwijderd worden en de luchtvochtigheid hoger wordt. Kamerplanten kunnen dus zeker in de keuken. Echter zijn niet álle planten geschikt om in de keuken gezet te worden. Let even op deze factoren voordat je een plant aanschaft:

  • Is de plant giftig? Giftige planten zoals de dieffenbachia en oleander wil je natuurlijk niet in de buurt van je eten hebben.
  • Hoe zit het met het licht in de keuken? Heb je daar veel of weinig (direct) zonlicht? Check of de plant die jij wilt aanschaffen voldoende licht krijgt.
  • Hoe vochtig is de lucht in de keuken? Sommige planten houden van een hoge luchtvochtigheid, andere juist totaal niet.

Alle punten beantwoord? Mooi, dan kunnen we nu beginnen met een lijst kamerplanten die uitermate geschikt zijn voor de keuken. Laat ons vooral weten welke kamerplanten jij in de keuken hebt staan, dat vinden we leuk!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Planten in de keuken: deze ideeën met kamerplanten zijn het meest geschikt
Sluiten