Maud van Dijck
Maud van Dijck Planten en bloemen 5 nov 2021

Plant guide: zo verzorg je de Hoya Kerrii met de nodige liefde

Een van de schattigste planten is toch wel de Hoya Kerrii. Deze hartjesplant is een ideaal cadeau om met de kerst of Valentijnsdag wat liefde te verspreiden. Maar of je nu zelf een hartje in je interieur wilt laten bloeien of bij iemand anders, je wilt natuurlijk wel voorbereid zijn om dit plantje met liefde groot te brengen.

Dus wij helpen maar al te graag en zullen de nodige groene tips met jullie delen. Deze plant zie je vaak met een enkel hartjesblad, maar de volwassen hartjesplant is meer een struik van leuke bladeren.

Let wel op: als je een Hoya Kerrii met één blad hebt, dan is de kans groot dat het ook bij een blad blijft. Veel van deze bladeren worden speciaal voor de feestdagen gekweekt, en zij hebben dan ook niet de mogelijkheid om uit te groeien tot een volwaardige plant. Goed om rekening mee te houden.

6 tips om je Hoya Kerrii te verzorgen

1. Helder, indirect zonlicht

Deze plant is qua licht niet zo moeilijk aangezien het zelfs wat uurtjes in de zon kan verduren. Dit komt mede door de dikte die de bladeren van deze plant hebben en daardoor veel water vasthouden. Daarnaast kan deze plant ook prima op stukken staan die wat minder verlicht zijn alhoewel die daar wel trager zal groeien.

2. Geef water bij droge grond

Ook al houden de bladeren van deze plant goed vocht vast, betekent het niet dat je hem zo nu en dan kan verwaarlozen wanneer het op het water geven aankomt. Let dus goed op de bladeren en voel aan de grond of deze droog is voordat je je Hoya Kerrii weer water geeft.

3. Vochtigheid maakt niet veel uit

Deze planten geven geven niet zoveel om de vochtigheid van een kamer. Als die zo nu en dan van een flinke douchebeurt kan genieten is er niks aan de hand, dus je kan er zo een op je badkamer zetten. De bladeren sproeien hoeft dus ook niet per se bij deze plant.

4. Kamertemperatuur is ideaal

De Hoya Kerrii voelt zich binnen helemaal thuis. In een temperatuur tussen de 18 en 27°C groeit deze plant het best en vooral bij koude temperaturen kan het zijn dat die stopt met groeien.

5. Plantenvoeding een of twee keer per jaar

Zeker als het jouw plant maar één blaadje heeft is dit meer dan genoeg. Wanneer je plant al wat groter is wil je hem wel vaker plantenvoeding geven. Dan zou eens in de 3 maanden voldoende moeten zijn.

6. Een volwassen Hoya Kerrii bloeit

Wanneer deze plant in bloei is krijgt het mooie stervormige bloemen. Maar voor je dit te zien krijgt zal jouw kleine plant wel nog eerst wat moeten groeien.

Dit zijn de populairste kamerplanten van 2021 (én hoe je ze het best kunt verzorgen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Planet house plantOur House Plants

Reageer op artikel:
Plant guide: zo verzorg je de Hoya Kerrii met de nodige liefde
Sluiten