Emma Bering
Emma Bering Planten en bloemen 5 nov 2018

Roomed’s planten guide: dit zijn de beste kamerplanten voor in jouw interieur

Een huis zonder kamerplanten is geen écht huis. De groene vrienden horen gewoon bij het interieur. Maar wat zijn dan de beste kamerplanten voor in jouw interieur? Bij Roomed snappen we dat niet iedereen een held is met het verzorgen van planten. Daarom hebben we een lijst voor je gemaakt van makkelijke planten naar ingewikkelde (maar zeker niet minder leuke) kamerplanten voor in jouw interieur.

Deze planten guide heeft vast wel één leuke plant die je kan verzorgen. Het is makkelijker dan je denkt, echt.

Makkelijk planten met weinig verzorging

Voor de beginnende plantenliefhebber is het verstandig om een plant te nemen die weinig onderhoud en verzorging nodig heeft. Ook handig voor als je weinig thuis bent, maar toch een groen vriendje in je kamer wilt hebben.

Graslelie (zebragras)

De Graslelie, ook wel zebragras genoemd, is een van de bekendste kamerplanten. Hij is vrij makkelijk in onderhoud en heeft 1 keer per week of twee weken water nodig. Maar zet ‘m niet in direct licht, daar kunnen de uiteinden van de bladeren bruin van worden. In de zomer krijgt deze plant een paar mooie witte bloemetjes. De baby-lelies aan het uitende van de bloeiende uitlopers kan je eventueel afknippen en opnieuw planten.

Lepelplant

De Lepelplant geeft meteen aan als je hem te weinig water hebt gegeven. De gehele plant gaat dan hangen. Zorg ervoor dat de kluit van de plant altijd vochtig is, zonder de plant te verdrinken in water. De Lepelplant kan heel mooi bloeien, maar daarvoor heeft hij een plek nodig met medium licht. Zolang hij maar niet in direct zonlicht staat is het goed.

Kamerpalm

De Kamerpalm houdt van warm, indirect zonlicht. Daar gaan de bladeren ook mooi van glanzen. Maar ook met weinig licht doet deze plant het goed. Ook deze plant vergt weinig onderhoudt. Sterker nog, geef de Kamerpalm liever te weinig water dan te veel.

Drakenklimop

Deze plant doet het goed in op vrijwel elke plant. Direct zonlicht is niet aan te raden omdat de bladeren daarvan kunnen verbranden, maar verder kan deze plant veel hebben. De Drakenklimop heeft niet veel verzorging nodig en kan er tegen om onregelmatig water te krijgen. En geef nou toe, dit is toch wel een heel sierlijke plant.

Planten met redelijk wat verzorging

Deze planten vergen net wat meer verzorging en onderhoudt, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is om deze planten levend te houden. Elke plant heeft special needs, dus als je die eenmaal weet is het een makkie.

Bladbegonia

De Bladbegonia komt in meerdere kleuren en patronen en ziet er gewoon heel mooi uit. Hij houdt wel van licht, maar niet van direct licht. Draai de plant elke week even om, aangezien de bladeren naar het licht toegroeien. Deze plant heeft wel wat water nodig. In de winter moet de pot altijd vochtig blijven, maar in de zomer mag de bovenste aardelaag wat opdrogen. Daarnaast houdt deze plant van nevel, maar niet op de bladeren zelf.

Gatenplant (Monstera Deliciosa)

De Gatenplant is een vrij makkelijk plant om te verzorgen, maar zet ‘m niet in direct zonlicht want dan kunnen de bladeren verbranden. Geef deze plant de ruimte om te groeien, want hij heeft een enorm groeipotentieel. In de zomer heeft deze plant een keer per week een grote hoeveelheid water nodig. In de winter heeft hij genoeg aan een keer per twee of drie weken.

Roomed’s planten guide: een plant overpotten, hoe doe je dat precies?

Planten die veel verzorging nodig hebben

Ben je pro in het in leven houden van je planten. Dan zijn deze planten misschien wel wat voor jou. Het zijn bijzondere planten, met een bijzonder uiterlijk die best wel wat verzorging nodig hebben. Maar dat heb je er vast wel voor over!

Vioolbladplant (of Tabaksplant)

De plant is dol op fel, indirect licht. Hij is wel wat lastig in onderhoud. Zo heeft de Vioolbladplant in de zomer veel water nodig, maar ook niet te veel. Anders kan hij z’n blad verliezen, In de winter heeft de plant een keer in de twee weken water nodig. In de winter heeft deze plant ook wat nevel nodig, voor de luchtvochtigheid.

Hertshoornvaren

Hersthoornvaren groeien in het wild op andere planten, als kamerplant doet hij het goed als hangplant, aan de muur of gewoon in een pot. Vanaf de muur heeft de varen veel water nodig, maar in een pot heeft de varen water van onderaf nodig. Zorg ervoor dat je het hele jaar door geregeld de plant beneveld en zet ‘m niet in direct zonlicht.

Venusvliegenvanger

De Venusvliegenvanger is een leuke plant om naar te kijken, maar vergt wel veel onderhoudt. Zorg ervoor dat de wortels altijd vochtig blijven, maar je kan deze plant alleen bewateren met gedistilleerd water of regenwater. Hij is ook dol op fel licht, maar houdt niet van tocht. Oh, en soms heeft ‘ie trek in een paar insecten.

Meer kamerplanten bekijken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Roomed’s planten guide: dit zijn de beste kamerplanten voor in jouw interieur
Sluiten