Jaime Andreas
Jaime Andreas Planten en bloemen 18 mei 2020

Deze populaire kamerplanten zijn giftig voor je hond

Natuurlijk zijn wij dol op kamerplanten; dat is geen geheim. We willen wel graag dat de kamerplanten fijn zijn voor al onze huisgenoten, dus ook voor onze trouwe viervoeters. Pas op voor populaire planten giftig voor honden. Ze staan geweldig in je interieur, maar kunnen behoorlijk schadelijk zijn.

Niet iedere hond is geneigd om een hap te nemen van kamerplanten, maar dat risico wil je liever niet nemen. Schaf deze kamerplanten dus niet aan of zet ze ergens hoog neer zodat je honden er niet bij kunnen komen.

Planten giftig voor honden

Dieffenbachia

De Dieffenbachia is een gave plant die weinig verzorging nodig heeft. Om die reden, en omdat de plant zo mooi is, is deze groene vriend zo populair. Helaas is hij erg giftig voor honden en katten.

Het kauwen op de Dieffenbachia zorgt bij honden voor zwellingen en brandwonden in de bek en op de tong. Dit kan weer leiden tot moeite met ademhalen of erger.

> Lees ook: Safety first: deze 5 kamerplanten zijn 100% veilig voor katten

Aloë Vera

De Aloë Vera is zeker een van onze favoriete vetplanten. Het sap uit de bladeren is niet schadelijk voor de hond als het aangebracht wordt op een specifieke plek. Als je hond andere delen van de plant binnenkrijgt, kan dit erg slecht zijn voor het spijsverteringskanaal.

Lepelplant

Een elegante en stijlvolle plant voor in het interieur, maar niet zo fijn voor honden. Het binnenkrijgen van Lepelplant kan bij honden voor ernstige irritaties in de bek zorgen. Daardoor gaan ze erg kwijlen en krijgen ze moeite met slikken.

Drakenklimop

Het eten van de Drakenklimop, ook wel bekend als Epipremnum Aureum, kan bij je hond zorgen voor ernstige irritaties in de bek. Daarnaast kan de hond last krijgen van krampen en darmproblemen. Met een beetje pech kan de Drakenklimop zelfs zorgen voor een toeval.

Gatenplant

De Gatenplant, of Monstera Deliciosa, is een prachtige plant. Helaas zijn de bladeren en stengels van deze plant giftig voor honden. Ze zorgen voor diarree en heftig irritaties aan de huid, bek, tong en keel.

Ficus

De Ficus ziet eruit als een lieve plant, maar kan bij honden flinke huidirritatie veroorzaken in de vorm van flinke jeuk of vreemde opgezwollen plekken op de huid. Honden kunnen door de Ficus ook last krijgen van benauwdheid en ademhalingsproblemen.

Wil je graag kamerplanten aanschaffen, maar weet je niet welke?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Dog PeoplePuppyplaatsBuitenleven Gevoel

Reageer op artikel:
Deze populaire kamerplanten zijn giftig voor je hond
Sluiten