Maartje Wieling
Maartje Wieling Planten en bloemen 1 sep 2020

4 planten met gekke vormen die je vandaag nog gezien wilt hebben

Ineens kwamen we hem tegen: de ‘brain cactus’. Op het eerste gezicht misschien een beetje vreemd, niet iets wat we meteen in ons huis zouden zetten. Maar tegelijkertijd ook origineel, en eigenlijk best grappig. We werden toch nieuwsgierig gingen op zoek naar meer van dit soort planten met gekke vormen.

En die vonden we! Voor als je een keer iets anders wil dan de standaard cactus of vetplant op de vensterbank.

4 planten met gekke vormen

Mammillaria cristata

Ja, inderdaad: dit ziet eruit als een stel hersenen in een bloempot. Niet voor niets dat deze cactus ook wel ‘brain cactus’ genoemd wordt. You love it or you hate it.

Rebutia heliosa

Wat wij vooral leuk vonden aan dit plantje, naast zijn gekke en opvallende vorm natuurlijk, is de kleurencombinatie. Het aardse oranje in combinatie met het grijs achtige paars past goed in een Scandinavisch interieur.

Portulaca molokiniensis

Deze plant is opgebouwd uit meerdere lange stengels met verschillende laagjes van dikke ‘bladeren’. De stengels kunnen heel lang worden zodat er een klein boompje kan ontstaan. De plant ziet eigenlijk uit als een eindeloze roos, maar dan in de vorm van een hoge vetplant (of zoiets).

Echeveria ‘frosty’ crest

Elke aparte plant van deze plantensoort pakt weer anders uit. Vaak nemen de bolvormige blaadjes de overhand, maar in dit geval zijn die dus juist erg klein, waardoor de vreemde opbouw van het plantje op de voorgrond treedt.

Meer lezen over kamerplanten?

Gaan de vormen van deze gekke planten je net een stapje te ver, maar wil je wel een keertje iets anders dan de standaard cactus die inmiddels iedereen heeft? Wij hebben een aantal alternatieven voor je op een rijtje gezet die de perfecte toevoeging zijn aan je interieur en minstens zo stijlvol zijn als een cactus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 planten met gekke vormen die je vandaag nog gezien wilt hebben
Sluiten