6 prachtige, originele kamerplanten die weinig water nodig hebben

Het is geen geheim dat we op de Roomed redactie fan zijn van kamerplanten, maar met onze drukke levens vergeten we ook wel eens om de planten water te geven. Oeps. Wij zochten daarom 6 mooie planten die weinig water nodig hebben voor je uit, zodat je je geen zorgen hoeft te maken als je ze een keer een weekje vergeet.

We hebben de Cactus en Aloë Vera voor het gemak even achterwege gelaten – dat die kamerplanten weinig water nodig hebben, weten de meeste mensen inmiddels wel. Wist je dat nog niet? Dan zijn het twee gratis tips 😉

Planten die weinig water nodig hebben

1. Kwartjesplant (Aspidistra elatior)

Deze beauty groeit oorspronkelijk in de schaduw, en houdt absoluut niet van natte voeten. Je kunt de aarde het beste tussen de gietbeurten door helemaal op laten drogen. Eens in de twee, drie weken een klein scheutje water is ruim voldoende. Zet de plant neer op een schaduwrijke plaats, en jouw Kwartjesplant is helemaal happy.

2. Erwtenplantje (String of Pearls)

Dit is misschien wel onze favoriet van de planten die weinig water nodig hebben. Het Erwtenplantje is een vetplantje, dus veel water geven is een echte no go. Sterker nog, als je de plant te veel water geeft zullen zijn prachtige parels veranderen in snot. En da’s precies wat we níét willen.

3. Geldboom (Pachira aquatica)

Nog zo’n mooie kamerplant die we de laatste tijd steeds vaker voorbij zien komen. De Geldboom wordt vaak verkocht met een gevlochten stam, wat de plant een ware eyecatcher maakt. Al helpen die felgroene bladeren natuurlijk ook zeker mee.

Deze plant slaat water op in zijn stam, waardoor hij minder water nodig heeft dan de meeste kamerplanten. Hartstikke slim! De Geldboom heeft om de twee à drie weken een nieuwe scheut vers water nodig.

> Handig: Zo weet je of jouw kamerplanten water nodig hebben (of juist niet)

4. Olifantspoot (Ponytail palm)

Een Olifantspoot heeft écht weinig water nodig. Een klein exemplaar kan prima overleven met elke drie of vier weken een scheut water. Laat de grond tussen de gietbeurten helemaal opdrogen, en geef daarna een flinke slok water.

5. Aglaonema

Een beetje meer of minder water, daar heeft de Aglaonema geen problemen mee. Zijn enige eis: geen natte voeten. Zorg er daarom altijd voor dat je Aglaonema in een plastic binnenpot met drainage gaten staat, zodat overtollig water weg kan lopen en wortelrot geen schijn van kans maakt.

> Ook goed om te weten: Waarom je je planten water zou kunnen geven met ijsklontjes

6. Sanseveria

We sluiten het artikel af met onze all time favorite Sanseveria. Je merkt het bijna niet dat deze sleeping beauty in huis is, maar als je even niet oplet is ‘ie weer een paar centimeter gegroeid. Ik geef de mijne eens per drie weken water, en hij groeit als kool.

Toch liever andere kamerplanten in huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 prachtige, originele kamerplanten die weinig water nodig hebben
Sluiten