Tessa Ham
Tessa Ham Kantoor 12 nov 2020

N贸g een reden voor meer planten in je home office: ze zorgen voor meer creativiteit

Uit een recent onderzoek blijkt dat wereldwijd bijna de helft (47 procent) van de werknemers geen natuurlijk licht heeft op hun werkplek en bijna twee derde (58 procent!) geen planten hebben in hun kantoor. Het grote voordeel van thuiswerken is dat we zelf invloed hebben op onze werkplek en zoveel planten kunnen kopen als we willen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat je hier niet langer mee moet wachten: planten zorgen namelijk tot wel 15 procent meer creativiteit.

Na het lezen van dit artikel ga je met gierende banden naar het tuincentrum, wedden?

De voordelen van planten

Planten in je huis en in je home office zorgen (letterlijk) voor een beetje leven in de brouwerij. Iedereen die weleens een plant in huis heeft gezet, weet hoeveel dat met een ruimte kan doen. Maar de fijne looks zijn niet de enige voordelen van planten.

Sterker nog: ze zorgen voor meer focus en concentratie, blijkt uit onderzoek van NASA. Ook hebben ze een kalmerende werking. Dit komt door de associatie met de natuur, rust en kalmte. Ten slotte zorgen planten ook nog eens voor een beter humeur.

De lange lijst met voordelen van onze groenen vrienden聽continues, want uit recent onderzoek blijkt ook nog eens dat planten zorgen voor wel 15 procent meer creativiteit. Alsof je nog een reden nodig had om nog meer planten in je home office te zetten… Ok茅, nu heb je wel nog een reden om je aankopen goed te praten bij je partner/huisgenoot/moeder.

Planten die voor creativiteit zorgen

In principe hebben alle planten deze lange lijst van voordelen en kun je dus helemaal losgaan bij een tripje naar de plantenwinkel of het tuincentrum. Toch inspiratie nodig? De volgende vier zijn lekker low maintenance, waardoor zelfs de mensen zonder groene vingers hier lang van kunnen genieten.

Pannenkoekenplant (Pilea Peperomiodes)

Kun je fout gaan met een pannenkoekenplant? We denken van niet. Er is een reden waarom deze Chinese plant zo populair is. Deze makkelijke kamerplant is een feestje voor het oog met z’n ronde bladeren en is onmogelijk dood te krijgen. Extra leuk: de pannenkoekenplant is goed te stekken. Zo heb je binnen mum van tijd een urban jungle in je kantoor. Laat die creativiteit maar komen!

Vioolbladplant (Ficus Lyrata)

Op zoek naar een grote kamerplant die je bijvoorbeeld naast je bureau kunt zetten? Deze plant kan enorme bladeren hebben (tot wel een halve meter lang!) en geeft elk interieur een botanisch tintje. Je ziet de Vioolbladplant daarom ook meteen als je de ruimte binnenstapt. De plant heeft niet veel water nodig, dus dat is ideaal!

Scindapsus Epipremnum

Onmogelijk om uit te spreken, maar dat mag de pret niet drukken. Deze prachtige plant gaat hangen, waardoor ‘ie onwijs leuk staat op een hoge plank boven je bureau of op een kastje. Naast dat hij gemakkelijk te verzorgen is, is de Scindapsus ook nog eens heel erg goed in het zuiveren van de lucht. Volgens Plantsome staat hij zelfs in de top 10 van de beste luchtzuiverende planten die NASA ooit heeft opgesteld.

Lavendel

Als jij een stresskipje bent tijdens je werk, is lavendel misschien iets voor jou. Het is bekend dat lavendel je hartslag verlaagt en je stress en bloeddruk reguleert. Een kleine lavendelplant in je home office kan dus een wereld van verschil maken. Tel daarbij de heerlijke geur en de prachtige paarse kleur op, en je hebt de perfecte plant voor je werkplek gevonden.

Dit artikel werd in samenwerking geschreven met carri猫rezusje WorkJuice.

Nog meer planteninspiratie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
N贸g een reden voor meer planten in je home office: ze zorgen voor meer creativiteit
Sluiten