8 planten die onwijs leuk zijn om cadeau te geven met de feestdagen

Voor iedereen die op zoek is naar een écht leuk cadeau deze feestdagen: geef dit jaar eens planten als cadeau. Kamerplanten in huis zorgen voor een instant gelukkig gevoel in huis. De onderstaande kamerplanten zijn niet al te moeilijk qua verzorging, dus ze gaan lekker lang mee.

Planten cadeau geven met de feestdagen

1. Maranta

We beginnen meteen met mijn favoriete kamerplant van het moment: de Maranta. Ik kocht deze beauty vorig weekend, en ben verkocht. Deze groene plant met roze nerven staat het liefste op een plek in de halfschaduw en heeft regelmatig een klein beetje water nodig.

2. Dolfijnenplant

We hoeven je vast niet te vertellen waarom de Senecio Peregrinus de naam ‘Dolfijnenplant’ heeft gekregen. Deze hangplant is makkelijk te stekken en doet het het beste op een lichte plek zonder indirect zonlicht. Water geven hoeft hooguit 1 keer per week.

3. Een mini kerstboom

Het is en blijft tenslotte december. Een kleine kerstboom is altijd leuk om te krijgen, want je zit meteen tot over je oren in die fijne Christmas feeling. Het liefste geef je dit cadeau compleet met kleine kerstballetjes, slingers en lampjes op batterij, uiteraard.

4. ZZ plant

Deze bijzondere kamerplant luistert ook naar de Latijnse naam Zamioculcas zamiifolia, maar wij vinden ZZ plant stiekem toch veel makkelijker. Deze hippe kamerplant zien we in steeds meer interieurs terug, en we kunnen wel begrijpen waarom. Met zijn stengels en ronde bladeren is het een beauty om naar te kijken, niet waar?

5. Pikaplant in terrarium

Ken jij de Pikaplant al? Deze plant wordt vaak verkocht in een terrarium. Handig, want zo heeft de ontvanger van dit planten cadeau daar geen omkijken naar. Zet de plant op een lichte standplaats, en je hoeft ‘m vrijwel nooit water te geven. Dat noemen we pas makkelijk.

6. Chinees lantaarnplantje

Deze hangplant kan, als je ‘m goed verzorgt, wel meters lang worden. De fragiele blaadjes van het Chinees lantaarnplantje zien er niet alleen heel schattig uit, maar groeien ook nog eens snel én zijn makkelijk te stekken. Dat is een gemakkelijke manier om je plantje wat voller te maken.

7. Rhipsalis

Een tijdje geleden kreeg ik een mini Rhipsalis cadeau. En oh boy, dat kleine plantje groeit! Die stekeltjes worden steeds langer, het is een feestje om naar te kijken.

8. Calathea Ornata

Oké, een Calathea plant cadeau geven is een risico, want de Calathea staat er niet om bekend de gemakkelijkste kamerplant te zijn. Maar weet je zeker dat deze kamerplant in het huis van een plantenliefhebber terecht komt, go for it. Die bladeren van de Calathea Ornata zijn toch práchtig?

Toch liever andere planten cadeau doen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 planten die onwijs leuk zijn om cadeau te geven met de feestdagen
Sluiten