Jaime Andreas
Jaime Andreas Planten en bloemen 19 jul 2020

Deze planten in huis halen brengt geluk (volgens de leer van Feng Shui)

Feng Shui is een oude Chinese filosofie over hoe je leefomgeving je gevoel en je geluk kan beïnvloeden. Dit kun je toepassen in bijna alle delen van je interieur. Ook planten spelen daar een rol in. De volgende planten brengen geluk volgens de Feng Shui filosofie en zijn dus uiterst geschikt voor in je interieur.

Het belangrijkste aan de Feng Shui filosofie is dat alle elementen in het interieur met elkaar in balans zijn. Dus geen overdadigheid van bepaalde elementen, want dat verstoort die balans.

Feng Shui is een balans van de elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. Kamerplanten zijn onderdeel van hout-element en voegen levendigheid aan je huis toe.

> Lees ook: Fijne nachtrust: 5 gezonde kamerplanten voor in de slaapkamer

Deze 6 planten brengen geluk

1. Monstera Delicioso

Dit is een zeer populaire plant en met goed recht! De Monstera Deliciosa ziet er prachtig en elegant uit in ieder interieur. Lees hier ook goed je hem zelf stekt.

Deze kamerplant staat, volgens de Feng Shui filosofie, voor persoonlijke en professionele groei. Een goede plant om in huis te halen als je graag een nieuwe positie wilt binnen het bedrijf waarvoor je werkt.

2. Pachira Aquatica

Deze schitterende plant wordt ook wel geldboom genoemd. Dit is een zeer toepasselijke naam. Deze planten brengen geluk, maar ook meer welvaart en geld in je leven.

3. Sansevieria

De Vrouwentong is een sterke en makkelijke plant om te verzorgen. Echt een goede plant voor beginnende plantenouders, ook volgens de vrouw die TikTok’s maakt over het verzorgen van planten.

Volgens de Feng Shui filosofie zorgt deze plant voor meer kracht en bescherming in je leven.

4. Orchidee

Een klassieke plant voor in het interieur en te vinden in allerlei verschillende kleuren. De orchidee zorgt voor een lekker fris kleurtje.

Het is soms een uitdaging om voor orchideeën te zorgen, maar dat is het helemaal waard. Daarnaast zorgt de orchidee ook voor een betere gezondheid en vruchtbaarheid.

5. Varen

Varens komen in allerlei vormen en maten. Deze kamerplant houdt van warmte en veel vocht, daarom ook uitermate geschikt als plant voor in de badkamer.

Voel je je niet helemaal comfortabel in je eigen huis en heb je behoefte aan meer balans in je leven? Ga dan voor de veelzijdige varen.

6. Philodendron

Is je liefdesleven momenteel om te huilen? Zorg dan dat je een Philodendron met prachtige hartvormige bladeren in huis haalt. Volgens Feng Shui zorgt deze fraaie plant gegarandeerd voor meer liefde in je leven.

Meer over Feng Shui in je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mbg Lifestyle

Reageer op artikel:
Deze planten in huis halen brengt geluk (volgens de leer van Feng Shui)
Sluiten