Deze 5 planten hebben heel bijzondere bladeren

De urban jungle is helemaal hip and happening. Als je niet zeker weet welke planten de volgende toevoeging aan jóúw urban jungle mogen zijn, helpen wij je een handje op weg. Met deze bijzondere pareltjes heb je namelijk een echte eyecatcher in je interieur. En wie wil dat nou niet?

Wij bij Roomed hebben namelijk maar één motto: je kunt nooit genoeg planten in huis hebben.

De watermeloen plant

Roomed - Watermeloen plant
Bakker

De watermeloen peperomia is een tropische plant met bijzondere bladen, die wel wat weg hebben van de buitenkant van een watermeloen. Hij houdt van zonlicht en heeft wekelijks water nodig. Weet je dat alvast, als je ‘m ook wilt. De bladeren geven een speels effect, wij vinden ‘m tof!

De biddende handen plant

Roomed - Biddende plant
Jungalow

Deze plant heet de biddende handen plant, en dat is niet voor niets. Elke nacht vouwen de bladeren zich naar binnen, alsof ze aan het bidden zijn dus. Hopelijk doet dit ook veel goeds voor je andere planteen. O ja, nog een voordeel: hij is niet giftig voor kinderen en dieren.

De parelplant

Roomed - Parel Plant
Bev Cooks

De Senecio rowleyanus, of zoals wij ‘m noemen: de parelplant, heeft lange bladeren met parelachtige bollen eraan. Heel chique. Als je nog een upgrade wil in je plantenfamilie, is deze eentje die je moet hebben. Ook leuk om ‘m bijvoorbeeld op te hangen aan je plafond, zodat de parels nog beter tot hun recht komen.

De rode oxalis

Roomed - Rode plant
Lovely Life

De vorm van deze plant is best bijzonder, maar door de kleur springt ‘ie er echt uit. Heel leuk als plantencollectie nu nog alleen maar groen is. Zo breng je wat variatie aan in je plantfamily. Wel zo leuk.

De begonia maculata

begonia maculata
pariscotejardin

De stipjes op deze plant lijken er wel op geverfd, maar het is toch echt gewoon de natuur die dit gemaakt heeft. Hoe bijzonder?! Stiekem willen wij deze plant meteen in ons huis. De begonia maculata geeft een heel speels effect in je interieur.

Wil je nog meer planten?

Deze 5 bijzondere en mooie planten zijn goed voor je gezondheid. Mocht je echt alleen op uiterlijk vertoon willen gaan, dan raden wij de donkey tail plant aan (al is het alleen maar om z’n leuke naam).

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze 5 planten hebben heel bijzondere bladeren
Sluiten