Iris Wijnands
Iris Wijnands Finds 14 september 2019

Voor op de vensterbank: de Aldi folder staat vol met prachtige orchideeën

Wie van orchideeën houdt heeft geluk, want de Aldi folder week 38 staat vol met variaties op deze mooie plant. Klein en groot, roze en wit, en dan ook nog eens veel verschillende soorten. Je weet dus waar je volgend weekend moet zijn.

De orchidee is één van de grootste plantenfamilies die er bestaan. De plant bloeit ontzettend lang en zal bij goede verzorging het jaar daarna weer gaan bloeien, dus des te meer reden om er een in huis te halen.

Orchidee in keramiek aldi folder week 38
Bron: Aldi folder week 38

Kamerplanten uit de Aldi folder week 38: Orchidee in keramiek

Een van de meest bekende geslachten van de Orchidee is de Phalaenopsis. Oorspronkelijk komt deze uit tropische regenwouden in Azië, waar ze bloeien onder het bladerdak van de hoogste bomen. Je kunt dus wel raden dat deze langbloeier graag in het licht staat, maar zet ze niet te lang in de volle zon.

In de Aldi folder week 38 staan drie verschillende soorten van de deze Phalaenopsis Orchidee in keramiek. Per stuk kosten ze 11,50.

3 tak orchidee aldi folder week 38
Bron: Aldi folder week 38

Orchidee Multi 3-tak

Ook de Multi 3-tak is een Phalaenopsis. Deze versie komt echter zonder pot, maar wel met drie takken. Deze rijkbloeiende plant met extra veel bloemen komt in diverse kleuren, onder andere in wit, roze en geel. Deze plant uit de Aldi folder week 38 kost €7,75. 

Mini orchidee aldi folder week 38
Bron: Aldi folder week 38

Schattig: in de Aldi folder week 38 staat ook een mini-orchidee

Deze kleinere variant past op iedere vensterbank. De mini-orchidee heeft onze harten in ieder geval al veroverd. Het liefst zetten we er een stuk of drie op een rij. Ze komen met schattig potjes met verschillende prints. Ze kosten maar €4,00 per stuk.

endrobium orchidee aldi folder week 38
Bron: Aldi folder week 38

Kamerplanten uit de Aldi folder week 38: Orchidee Dendrobium

Deze Orchidee heeft een heel ander uiterlijk dan de Vlinderorchidee. De Dendrobium heeft veel bloemen die onder de oksel van het blad bloeien.

Deze plant komt uit tropische gebieden in Zuidoost-Azië. De meeste Dendrobium Orchideeën vind je in Maleisië. In de natuur groeien ze aan bomen en rotsen, dat zegt de naam ook al; dendron is het Griekse woord voor boom. Dompel de plant met binnenpot en al een keer per week in water. De wortels zijn erg gevoelig, dus gooi het restwater weg en laat de pot goed uitlekken.

De Dendrobium kost €6,75.

Deze kamerplanten had de Aldi folder de afgelopen weken

Wij zouden het liefst iedere week thuiskomen met een nieuwe plant van de Aldi. Dat kan ook, want wekelijks staat de Aldi folder vol met nieuwe exemplaren. Zo konden we vorige week de Sansevieria scoren. Als je snel bent, hebben ze die misschien nog wel, maar het zou kunnen dat deze mooie plant al snel uitverkocht is.

Wil je meer lezen over interieurtips en aanbiedingen? Wekelijks zetten we ook de folder finds uit de Aldi folder en de Lidl folder. Die van week 38 kun je hier vinden.

Reageer op artikel:
Voor op de vensterbank: de Aldi folder staat vol met prachtige orchideeën
Sluiten