Maud van Dijck
Maud van Dijck Planten en bloemen 21 nov 2021

Gehorig huis? Deze planten gaan je helpen met de rumoer

Vind je het iets te rumoerig thuis? Neem dan een plant! We maken geen grapje, want planten kunnen namelijk geluid absorberen. Naast alle voordelen die ze al bieden is deze een mooie extra. Hoeveel geluid ze absorberen verschilt natuurlijk per plantje, maar over de vijf planten hieronder wil je meer horen.

Galmt het dus in huis? Plaats dan een paar mooie kamerplanten in je interieur. Je huis krijgt daarmee ook meteen een frisse uitstraling. Volgens plantenexperts van Well+Good absorberen de onderstaande planten geluid.

5 planten die geluid absorberen

1. Krulvaren

De Krulvaren of Boston Varen is een toffe plant die tot ongeveer 90 centimeter kan groeien. Het is dus niet de grootste plant op deze lijst, maar zoals je kan zien heeft het wel een volle bos bladeren die goed geluidsgolven op kunnen nemen.

Let wel op: deze planten zijn niet de gemakkelijkste. Krulvarens zijn namelijk gevoelige planten, dus als je een beginnende plantenliefhebber bent wil je misschien liever een andere plant van deze lijst.

2. Lepelplant

Wil je een plant die ook de lucht in huis zal zuiveren? Dan is de Lepelplant de ideale optie. Deze planten absorberen dus niet alleen geluid, maar ook fijnstof. Voor een vredig en fris huis wil je dus deze Peace Lily of vredeslelie in je interieur.

Daarnaast is de lepelplant ook nog vrij makkelijk te onderhouden. Een ideale plant om dus cadeau te geven aan iedere groenliefhebber.

3. Begonia Rex

Deze prachtige plant is zowel leuk voor buiten als binnen. Van de Begonia is de Begonia Rex toch wel de meest dramatische met zijn rijke kleur bladeren. Zijn naam betekent dan ook niet voor niets in het latijn Koningsbegonia. En met een naam als deze is het wel toepasselijk dat deze plant ook het geluid opeist.

4. Erwtenplant

Heb je niet zoveel ruimte in huis? Kies dan voor een Erwtenplant en hang hem op in je interieur. Of zet hem bovenop je kast en laat de slierten van deze toffe hangplant mooi over je kast vallen. Door de fragiele bolletjes die naar beneden druipen staat deze plant in het Engels bekend als Baby Tears.

5. Een Ficus

Als je een echt plantenliefhebber bent kan een Ficus eigenlijk niet in je interieur ontbreken. En als je een kamerplant wil dat een echte eyecatcher is dan is een Ficus een goede keuze. Hierboven zie je de Ficus Elastica, maar er zijn nog meer toffe soorten die redelijk groot kunnen worden. Door de grootte kunnen deze planten ook flink wat geluid absorberen.

Dit zijn de populairste kamerplanten van 2021 (én hoe je ze het best kunt verzorgen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Well and Good

Reageer op artikel:
Gehorig huis? Deze planten gaan je helpen met de rumoer
Sluiten