Toffe trend: alles wat je wilt weten over planten aan de muur

Dat kamerplanten populairder dan ooit zijn, is vast geen verrassing. Maar waar sommige mensen tevreden zijn met een mooie Monstera in de hoek van de kamer, willen anderen meer. Veel meer. Planten aan de muur is een trend die we steeds vaker voorbij zien komen. We praten je bij over alle mogelijkheden én laten verschillende voorbeelden zien.

Nadat je deze opties gezien hebt, weten we eigenlijk wel zeker dat het bij jou ook zal gaan kriebelen om een plantenmuur aan te schaffen. Of je nou gaat voor nepplanten aan de muur of een plantenschilderij, meer groen in huis is altijd een goed idee!

Speciale wandpotten

Dat planten aan de muur een trend zijn, zien productontwerpers natuurlijk ook. Fijn, wand daardoor zijn er tegenwoordig een flink aantal potten te koop die je gemakkelijk aan de muur kunt hangen. Zo kan je binnen een handomdraai jouw eigen plantenmuur ontwerpen en bevestigen.

Inspiratie nodig? Zoek op Google, Instagram of Pinterest eens op ‘wandpot’ en laat je inspireren door alle anderen die hun planten aan de muur gehangen hebben. Pas de potten aan op de kleur van de muur, of kies voor een contrasterende kleur als eyecatcher. Ook heel vet!

Plantenwand

Voor meer tips voor een plantenwand in jouw interieur, verwijzen we je graag door naar dit artikel: 5 dingen om rekening mee te houden als je ook een plantenwand in huis wil.

Planten aan de muur met een plantenschilderij

Een plantenschilderij (ook wel levend schilderij) is nog een handige manier om planten aan de muur te hangen. Er zijn online veel bedrijven te vinden die plantenschilderijen aanbieden. Vaak kies je je eigen (binnen)planten uit, en wordt het schilderij voor jou op maat gemaakt.

Een plantenschilderij is niet de goedkoopste optie om planten aan de muur te hangen (we zijn prijzen variërend van €100 tot €1400 tegengekomen tijdens onze zoektocht), maar hé, dan heb je wel een prachtige groene muur.

Planten aan de muur (maar dan nep)

Mocht je ze nog niet voorbij hebben zien komen: ook bij IKEA kan je planten aan de muur kopen. Het gaat hierbij wel om nepperds (maar eigenlijk vinden wij nepplanten helemaal zo erg nog niet). De nepplanten kan je gemakkelijk boven elkaar hangen om zo je eigen plantenwand samen te stellen. Scheelt héél veel planten water geven, dat weten we wel zeker.

Aan een kapstok

Je planten aan een kapstok hangen klinkt misschien wat vreemd, maar scroll nog niet verder! Een kapstok kan dé manier zijn om jouw planten tentoon te stellen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, zijn macrame plantenhangers. En laten die nou ook ontzettend populair zijn op dit moment.

Een andere manier om zo’n leuke kapstok te gebruiken, is in de kinderkamer. Je leest er hier alles over: een kapstok in de kinderkamer (met voorbeelden hoe je die kapstok kan stylen).

Meer lezen over kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Toffe trend: alles wat je wilt weten over planten aan de muur
Sluiten