Nieuws om blij van te worden: deze kamerplant is plant van het jaar 2021

In deze tijden kunnen we wel wat vrolijk nieuws gebruiken. Met de recente lockdown in onze gedachten kijken we het liefste alvast naar wat 2021 ons gaat brengen. Toen we dit nieuwsbericht over de plant van het jaar 2021 voorbij zagen komen, kreeg ik een glimlach op mijn gezicht.

Wat laat dit nou nét mijn favoriete kamerplant zijn, waar ik er drie van in mijn woonkamer heb.

Dit is de plant van het jaar 2021

Als je een foto van de Maranta ziet, word je overspoeld door een vrolijk, positief gevoel. 1-800 Flowers, een internationale bloemen- en plantenwebshop, heeft de Maranta daarom uitgeroepen tot plant van het jaar 2021.

Wij snappen zeker waarom deze keuze is gemaakt. Kijk alleen al eens naar de bladeren van deze prachtige kamerplant. De verschillende tinten groen lijken wel een schilderij, waarbij de roodroze nerven extra in het oog springen.

Deze kamerplant is zeker uniek te noemen, en is een echte eyecatcher in je interieur. Neem dat maar aan van iemand die gekozen heeft voor drie Maranta’s in haar interieur.

Nog een favoriet: Maranta Lemon Lime

Ook leuk: naast de Maranta is er ook nog een bijzonder broertje die het kopen waard is. Dit is de Maranta Lemon Lime. In plaats van roze nerven heeft deze plant groengele nerven die bijna licht lijken te geven.

Helaas is deze plant wel lastig te krijgen – we zien ze eigenlijk nooit in een tuincentrum staan. Wellicht dat je een bijzonder stekje kunt ruilen, of dat je geluk hebt op Marktplaats.

Andere kamerplanten om in huis te halen

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Nieuws om blij van te worden: deze kamerplant is plant van het jaar 2021
Sluiten