It’s in the stars: deze plant past het beste bij jouw sterrenbeeld

Planten kunnen je humeur boosten en maken van je huis een gezondere leefomgeving. Om je uren vol twijfels in het tuincentrum te besparen vonden wij uit welke kamerplant jij nodig hebt in je leven, op basis van je sterrenbeeld.

Heb je niet hele groene vingers en zoek je liever naar een leuk potje dan naar het plantje erin? Dan is dit de guide voor jou. Liever jouw perfecte bloem zoeken? Deze bloem past bij jou (op basis van je sterrenbeeld).

Deze plant zou je moeten kiezen op basis van je sterrenbeeld

Waterman: Jasmijn

Jij hebt volgens de sterren een niet heel alledaagse smaak, dus een jasmijnplant is het voor jou helemaal. Jasmijn is een sierlijk struikje met mooie bladeren en witte, stervormige bloemen die ook nog eens heerlijk ruiken. Volgens onderzoek is het plantje rustgevend en kalmerend; een ideale slaapkamerplant.

Vissen: Orchidee

Als Vissen ben je heerlijk dromerig en het liefst omringd door mooie dingen die je inspireren. Trakteer jezelf op een van de liefste potplantjes die er bestaat: de orchidee. De plant heeft wel wat verzorging nodig, dus zorg dat je ‘m niet vergeet.

Ram: Eucalyptus

Jij bent moedig en daar ben je trots op. De bladeren van de eucalyptus zijn verfrissend en goed voor de luchtwegen, en ook op spiritueel niveau heeft deze plant een zuiverende werking. Een gezond plantje, zodat niets jouw avonturen in de weg staat.

Stier: Kamerpalm

Jij hebt een stoer karakter en laat je niet zomaar uit het veld slaan. Op botanisch gebied is de kamerpalm daarom jouw soulmate. Deze palm staat bekend als de meest onverwoestbare plant onder alle kamerplanten. Perfecte match, toch?

Tweelingen: Aloë Vera

Deze plant stond vroeger bekend als ‘de plant van de onsterfelijkheid’ en werd massaal boven deurposten gehangen om duivelse geesten te verjagen. Perfect om je evil twin te temmen.

Kreeft: Cactus

Jij bent de softie onder sterrenbeelden en hoogstwaarschijnlijk geneigd om een schattig plantje aan te schaffen. Mag uiteraard, maar een cactus zal jou eraan herinneren dat je niet over je heen moet laten lopen en soms best even van je af mag bijten.

Leeuw: Paradijsvogelbloem

Net als jouw persoonlijkheid is deze plant chique, flitsend en allesbehalve subtiel. Zet een grote versie op de vloer van je woonkamer voor een energiek groen dat jouw zelfverzekerdheid weerspiegelt.

Maagd: Klimop

Als Maagd ben jij ontzettend praktisch ingesteld en altijd bezig met het verbeteren van je gezondheid en opleuken van je interieur. Klimop is makkelijk te verzorgen, gezellig om te zien én de #1 luchtfilterende kamerplant. Wat wil je nog meer?

Weegschaal: Lepelplant

Deze elegante kamerplant neutraliseert giftige huishoudelijke gassen, waardoor hij alles perfect op peil houdt. Een meester in het bereiken van balans, net als jij.

Schorpioen: Lavendel

Met het verkeerde been uit bed gestapt of een enorm drukke week voor de boeg? Stop je neus even in een lavendelplant. Lavendel verlicht stress, kalmeert, én verbetert je humeur. Perfect voor jou Schorpioen, omdat je ondanks je eeuwige kalmte ontzettend veel voelt.

Boogschutter: Crassula Ovata

We gaan er niet omheen draaien: jij hebt een stevige plant nodig die weinig aandacht nodig heeft, zodat -ie niet gelijk het loodje legt als je ‘m in je drukke leven even vergeet. Je bent altijd onderweg om nieuwe dingen te leren en te zien, maar dit schattige plantje uit de vetplanten familie laat je niet zomaar in de steek.

Steenbok: Basilicum

Jij bent nogal een streber en mag daarom af en toe wel iets beter voor jezelf zorgen. Trakteer jezelf op een heerlijk geurende basilicumplant, die stressverlichtend werkt, zodat je een beetje kunt ontspannen. Alles voor die ultieme werk/privé balans.

Nog meer lezen over planten:

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
It’s in the stars: deze plant past het beste bij jouw sterrenbeeld
Sluiten