Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 16 mei 2018

Favoriete plant op de redactie: de klassieke rubberplant

In ‘de favoriete plant op de redactie’ laten we elke week een bijzondere plant zien die ons hart gestolen heeft. Planten komen immers in alle vormen, kleuren en maten. Deze week zijn we (weer) fan geworden van de trendy rubberplant.

Je kent de rubberplant, of Ficus Elastica, misschien wel als plant die vroeger de kamer van je oma opfleurde. De plant met de grote bladeren, soms met een wat roze gloed, werd een hele tijd als ‘not done’ bestempeld. Gek, want wij vinden de plant heel charmant!

De rubberplant zet je op een lichte plek zonder direct zonlicht. Als je ‘m in het zonnetje zet, zullen de mooie bladeren van de plant al snel verbranden. De plant houdt van de Nederlandse kamertemperaturen: een temperatuur tussen 15° en 22° is ideaal.

Verzorging

De rubberplant is gemakkelijk in de verzorging. Het is wel belangrijk dat de kluit van de plant nooit uitdroogt, maar je mag ‘m ook nooit water geven als de bovenkant van de aarde nog vochtig is. De plant houdt niet van natte voeten, dus laat nooit een laagje water in de pot staan. Je zult zien dat dan de bladeren al snel geel worden en er af vallen. Het is verstandig om de rubberplant eens per 2 of 3 jaar te verpotten in een pot die net een maatje groter is.

Extra fijn: de rubberplant heeft een luchtzuiverende werking. Hij zuivert niet alleen de lucht, maar maakt ‘m ook echt schoner. Goed om in huis te hebben dus! Zet de plant bijvoorbeeld naast je bed neer voor een betere nachtrust.

Nog meer favoriete planten:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Favoriete plant op de redactie: de klassieke rubberplant
Sluiten