Iris Wijnands
Iris Wijnands Interieur 12 sep 2019

Een plant onder de douche? Yup, neem ‘m mee voor een opfrisbeurt

Het is niet makkelijk om al je planten genoeg liefde en aandacht te geven. Deze plantenhack helpt je bij het verzorgen van je verwaarloosde planten: hup, ga met die plant onder de douche.

Meestal staan kamerplanten in de woonkamer, slaapkamer, gang of zelfs keuken. Toch komen we ze tegenwoordig ook steeds vaker in de badkamer tegen, zoals deze bijzondere badkamerplanten.

Verwen je plant met stoom en een badkamerconcert

Dat je ook de kamerplanten uit de woonkamer mee onder de douche kunt nemen, dat hadden we nog niet bedacht. Het is eigenlijk wel logisch: sommige planten houden juist van die vochtige, klamme omgeving die je krijgt tijdens het douchen. Bonuspunten: je planten kunnen meteen meegenieten van jouw prachtige zangkunsten tijdens jouw badkamerconcert.

Every time I shower I pick a couple plants to come with me. They look extra pretty after a good steam! from r/houseplants

Op Reddit deelde HamAndPlants deze gezellige foto van haar planten op de badkamer. Onder andere de Maranta Lemon Lime (de onderste plant op de foto) was weer helemaal happy na de lekkere stoombeurt.

Bye bye stof op de bladeren van je kamerplant

Planten hebben energie nodig, dat halen ze natuurlijk uit zonlicht. Als je planten eenmaal een laagje stof op de bladeren hebben, komt het licht er niet meer doorheen. Je kunt ze afstoffen (hoe je dat het beste doet lees je hier), maar met een douche verwen je de plant écht.

Dus neem om de zoveel tijd eens een plant uit je woonkamer ook mee tijdens een douchebeurt. Met zo’n tropische regenbui voelt je groene vriend zich weer helemaal thuis. Je hoeft ‘m trouwens niet écht mee onder de douche te nemen, naast de douche is ook prima. De lucht wordt vochtig genoeg om de plant optimaal te laten genieten.

Vochtige ruimte = minder water geven

Daarnaast hoef je sommige planten ook minder of geen water te geven, in een vochtige omgeving zorgen ze prima voor zichzelf. De stoom die na het douchen blijft hangen, is met een paar dorstige planten zo weg!

Check wel altijd even de grond van de kamerplanten of ze nog water nodig hebben. Hoe? Zo weet je of jouw kamerplanten water nodig hebben (of juist niet)

Meer lezen over badkamers of planten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een plant onder de douche? Yup, neem ‘m mee voor een opfrisbeurt
Sluiten