Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 15 feb 2019

Tof idee: decoratieve planken boven je bed (mét tips voor je eigen slaapkamer)

We hebben weer een prachtige binnenkijker gevonden waar we erg blij van worden. Dit Scandinavische appartement is een inspiratiebron van interieurtips. Wij worden vooral enthousiast van de prachtige decoratieve planken boven het bed, maar de rest mag er ook zeker weten.

Benieuwd? Scroll dan vooral verder en laat je inspireren door de geweldige inrichting van dit appartement.

planken boven bed
planken boven bed

We beginnen onze binnenkijker natuurlijk in de woonkamer, waar we helemaal enthousiast worden van de kleur van het kleed op de vloer. Wat een prachtige, rijke kleur. We zouden zelf niet meteen gaan voor een bordeaux rood kleed, maar na het zien van dit interieur zijn we helemaal om.

Ook erg mooi: een tak gebruiken als decoratie. Het contrast van de donkere tak en de witte muur is erg mooi. Kijk de volgende keer tijdens je boswandeling dus vooral even op de grond of je een mooi exemplaar ziet liggen.

planken boven bed
planken boven bed

De kleine zwarte tegels vormen een dynamisch geheel en worden mooi afgewisseld door de witte keukenkastjes en het houten aanrechtblad. Omdat de kleine tegeltjes al druk genoeg zijn, zijn er verder niet veel accessoires in de keuken te vinden. En dat is ook helemaal niet nodig.

planken boven bed

Deze tafel is ontzettend handig: je kunt ‘m namelijk uitklappen als je een groter gezelschap dan 3 hebt. Zo creëer je in één klap ineens extra ruimte aan tafel om met meerdere personen te eten. Of een avond Monopoly te spelen, natuurlijk.

planken boven bed
planken boven bed

We zijn verliefd op deze goed gestylde planken boven het bed. De planken staan niet te vol, en alle items passen goed bij elkaar. Er is extra opbergruimte gecreëerd door de (stijlvolle) houten boxen en dozen. Er is plaats gemaakt voor kunst, en voor planten. Ja, deze decoratieve planken hebben alles wat planken boven je bed nodig hebben.

planken boven bed

Een heel tof idee: de planken boven je bed gebruiken om een hangplant aan te hangen. Dat is nog eens creatief gebruik maken van de ruimte! Ook is de klip-lamp niet naar boven gericht, maar hangt ‘ie nonchalant naar beneden. Handig om als leeslampje te gebruiken.

planken boven bed
planken boven bed

In de slaapkamer is ook ruimte gemaakt voor een kleine home office. Dit fijne plekje is erg rustig gehouden door het kleurenpalet. Er is veel gebruik gemaakt van contrast, van zwart en wit. Dit zorgt ervoor dat het plekje rustig oogt, en dat je je er goed kunt focussen.

Wij vinden het erg leuk dat niet alle kunst is opgehangen aan de muur als een gallery wall, maar dat er twee schilderijtjes op het bureau staan. Dit zorgt voor een speelse, nonchalante look.

Meer lezen over planken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

stadshem

Reageer op artikel:
Tof idee: decoratieve planken boven je bed (mét tips voor je eigen slaapkamer)
Sluiten