Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 8 jul 2020

Onmisbaar in de slaapkamer: decoratieve planken boven het bed

Je kan er op Pinterest niet meer omheen: een lambrisering achter je bed, of mooi gestylde decoratieve planken boven het bed. Simpel, maar toch super stijlvol. Maar wat zet je er nou op? Wij geven je drie tips om de planken zo stijlvol mogelijk in te richten.

Je kunt er natuurlijk alles opzetten wat je wilt, maar wij zouden voor déze opties gaan.

Ga voor kunst

Kunst is creatief, dus wees dat ook met de styling van je lievelingswerken. Grote lijsten mogen met kleinere exemplaren worden gemixt! Laat de een de ander overlappen en je hebt een nonchalante look. Voor een meer strakker geheel kies je dezelfde lijsten en laat je telkens een kleine ruimte open tussen de schilderijen.

Tip: bevestig een klemlamp aan het plankje. Deze van Kwantum bijvoorbeeld, het geeft de planken meteen een functioneel doel in plaats van alleen decoratief.

Verzamelaar

Style de planken als een open wandkast. Van reissouvenirs tot leuke kaartjes uit lokale concept stores en mooie vaasjes. Niks is te gek! Ga je voor de minimalistische look? Kies dan items met simpele vormen, natuurlijke materialen en zachte kleuren. Houd het aantal beperkt en oneven (liever drie dan vier).

Hoef het voor jou allemaal niet zo netjes en clean? Laat je verzameling dan ook een echte verzameling zijn. Mix en match!

Plants, plants, plants

Slapen met een mini jungle boven je hoofd. Leuk om ook een hangplant op het plankje te zetten, zodat de bladeren mooi naar beneden hangen als lianen boven je bed.

Kijk uiteraard wel uit dat de potten niet naar beneden kunnen vallen. Je wilt ‘s nachts niet wakker worden in een hoop potgrond.

Kan je nog wel meer planken in je interieur gebruiken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onmisbaar in de slaapkamer: decoratieve planken boven het bed
Sluiten