DIY: stoere plankdragers van leer (zoals bijvoorbeeld een leren riem)

Wij vinden een paar plankjes aan de muur echt ideaal voor wat extra opslagruimte. En je kunt die planken natuurlijk op talloze manieren ophangen. Loop de eerste de beste doe-het-zelf-zaak maar binnen en je vind een wand vol plankdragers, maar waarom zouden we dit niet zelf maken? Met deze leren dragers geef je een stoere touch aan je houten planken.

Dit heb je nodig:

  • Twee houten planken
  • Vier leren riemen
  • Acht schroeven (vier lange en vier kortere, check even welk het beste zijn voor jouw muur)
  • Stanleymes
  • Liniaal
  • Boor/schroefmachine

Als je thuis geen vier overbodige riemen hebt liggen, dan raden we je aan om eens een kijkje te nemen in de kringloopwinkel. Hier scoren wij aan de lopende band riemen die uitermate geschikt zijn voor dit soort DIY’s voor een heel klein prijsje.

Zo maak je zelf stoere plankdragers van leer

Stap 1

Snijd vier stukken uit de leren riemen met een lengte van zo’n 28 cm.

Stap 2

Vouw de leren banden dubbel en boor een gat door het uiteinde waar je beide kanten bij elkaar houdt. Dit is de plek waar later de schroef door de muur komt.

Stap 3

Bepaal de plaats voor de planken. Vouw de eerste band weer dubbel en boor deze met één van de grotere schroeven vast aan de muur door de hiervoor gemaakte gaten. Doe dit ook met de tweede band met, afhankelijk van de breedte van je plank, zo’n twee meter ertussen.

Stap 4

Leg het hout in de leren banden. Wanneer je de juiste plaats hebt gevonden, schroef je de banden áchter de plank nogmaals vast met de kleine schroeven. Op de foto hierboven zie je op welke plek we bedoelen, want daar zie je nog nét een schroef boven de onderste plank uitpiepen.

Die onderste schroef zorgt ervoor dat de de leren straps niet zullen verschuiven, en dat de planken netjes tegen de muur aan blijven.

Stap 5

Herhaal alle bovenstaande stappen voor een tweede plank recht onder de eerste. Et voila, jouw planken met leren plankdragers zijn klaar om volgezet te worden! We raden je aan om gentle te zijn en geen zware items op de planken neer te zetten, voor het geval dat. Maar een paar lichte planten (of stekjes!) en andere accessoires moet geen probleem zijn.

Deze plankdragers niets voor jou?

Op Roomed staat gelukkig nog veel meer inspiratie en diy’s. We hebben de tofste voor je geselecteerd:

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
DIY: stoere plankdragers van leer (zoals bijvoorbeeld een leren riem)
Sluiten