Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 16 sep 2019

Pro tip: schilder de plank van een gekleurde muur voor meer eenheid in huis

Dat we op de Roomed redactie wel van een beetje kleur in huis houden, dat is vast geen verrassing meer. Kleur in huis in hot. Maar soms kan het door al die verschillende nog wel eens voelen alsof er geen eenheid in huis te vinden is. Daar hebben we een goede oplossing voor: schilder een houten plank in de kleur van de muur.

Om die accentmuur nog meer joie de vivre te geven, besluit je om plank aan de muur te hangen. Je gaan in de weer met een houten plank en wat schroeven, maar wanneer je plank eenmaal hangt en je verschillende kamerplanten neergezet hebt, is het toch niet helemaal wat je ervan verwacht had.

Herkenbaar? Wij weten precies waar dat aan licht: met je houten plank heb je zojuist de eenheid van de muur verbroken. Juist doordat die muur zo’n toffe kleur had, viel de muur op. Door een andere kleur plank aan de muur te hangen, wordt dit effect even opgeschrikt.

Lees ook: Floating shelves: met deze DIY krijg je stijlvolle zwevende planken

Schilder de planken van een gekleurde muur

Gelukkig is de oplossing niet ingewikkeld: je hoeft alleen de verfkwast én de juiste kleur verf er maar bij te pakken. Wanneer je die houten plank namelijk in precies dezelfde kleur als de muur verft, heb je die eenheid in één klap weer terug.

Moeilijk om te geloven? Bekijk dan vooral de onderstaande voorbeelden die we voor je verzameld hebben. We hopen dat we je hiermee zeker kunnen overtuigen:

De plank aan de muur stylen

Nadat je de plank aan de muur hebt voorzien van een nieuw kleurtje, is het natuurlijk van belang dat je de plank goed indeelt. Het stylen van een plank kan lastig zijn, maar gelukkig kunnen we je ook daar bij helpen. Je open planken opnieuw inrichten? Volg dit stappenplan.

Toffe interieurs met planken bekijken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pro tip: schilder de plank van een gekleurde muur voor meer eenheid in huis
Sluiten