Maud van Dijck
Maud van Dijck Tips 4 aug 2021

Een frisse bries door je interieur? Zo vind je de perfecte plafondventilator

Het is misschien een slim idee om een plafondventilator in huis te halen voordat de temperatuur weer oploopt. Het kan een echte verademing zijn! Daarnaast is het een mooie toevoeging aan je interieur. Ze komen in verscheidene modellen en kleuren, maar welke past het beste bij jou?

Wel goed om te weten: net zoals bij airco ververst een ventilator de lucht niet. Het brengt de aanwezige lucht in beweging voor een verkoelend effect.

4 punten voor het kiezen van je plafondventilator

1. Bepaal de diameter van je ventilator

Allereerst is het belangrijk om de diameter van een ventilator te bepalen. Hoe je dit het best kan doen is aan de hand van de oppervlakte van de gekozen ruimte. Neem een kijkje in deze tabel voor welke diameter je het best kan kiezen.

2. Een lamp aan je plafond

Je kunt van je plafondventilator ook een plafondlamp maken, want er zijn genoeg opties waar een lamp is ingebouwd. Zo kun je voor het klassieke design van een gloeilamp voor een industriële stijl in je kamer gaan, of met een melkglazen lamp in een strak design een moderne touch aan je kamer geven.

3. Kies een plafondventilator die binnen je interieur past

Het hoeft niet je kamer precies te matchen om een perfecte keuze te zijn, maar het moet natuurlijk wel bij je interieur passen. Als je enige DIY-ervaring hebt kun je nog overwegen je ventilator zelf te verven wanneer jouw favoriete kleur niet verkrijgbaar is.

4. Zomer en winterstand

Heb je ook nog iets aan een plafondventilator in de winter? Jazeker! Door het gebruik van een ventilator kun je de warme lucht die naar het plafond stijgt weer terug omlaag blazen. Hierdoor hoef je maar met een deken op de bank in plaats van twee.

Je moet daarvoor natuurlijk wel een plafondventilator hebben die een zomer- en winterstand heeft. Weet je niet meer welke knop voor welk seizoen is of ben je vergeten waar je de handleiding hebt gelaten? Kijk dan naar de richting waarin je plafondventilator draait: tegen de klok in is zomerstand en winterstand is met de klok mee.

Trend: een stukje plafond mee schilderen geeft jouw huis een unieke look

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Design Tribe

Reageer op artikel:
Een frisse bries door je interieur? Zo vind je de perfecte plafondventilator
Sluiten